Portobello Italiano

28-09-2023

Een gevulde champignon op Italiaanse wijze, dit klinkt toch alleen maar goed in de oren? Dit gerechtje is zeer simpel en snel gemaakt, ideaal voor als je eens wat minder tijd hebt. Bovendien is deze variant ook vegetarisch. Heb je het liever toch met vlees? Dan kan je er ook gerust wat hesp of spek of gerookte ham aan toevoegen.

Je kan portobellos ook op verschillende manieren vullen. Ik heb ze gevuld met mozzarella, kerstomaatjes, basilicum en balsamicoazijn.

Ingrediënten voor 1 portobello:

  • 1 portobello champignon
  • 4 bolletjes mozzarella
  • 4 kerstomaatjes
  • Verse basilicum
  • Balsamicoazijn

Bereidingswijze: 

  1. Snijd de kerstomaatjes en mozzarellabolletjes in vier.
  2. Vul de portobello champignon met de kerstomaatjes en mozzarellabolletjes.
  3. Overgiet het geheel met wat balsamicoazijn volgens eigen smaak.
  4. Zet de gevulde champignon onder de grill in de oven voor ongeveer 15 minuten op 200°C.
  5. Werk af met wat verse basilicum.

Buon Appetito! 

Ana Lía