Parelcouscous met gerookte kip en perzik

09-08-2023

Ben je nog in twijfel of fruit in een maaltijd verwerken wel past? Dan moet je zeker deze zomerse salade eens proberen! Deze parelcouscous met gerookte kip en perziken is namelijk een overheerlijke combinatie. Het zorgt voor een zoete toets, maar daarnaast is deze salade ook super fris. Een ideale combinatie dus voor in de zomer.

Je kan hier gerust zelf op variëren, maar ik heb deze salade gemaakt met parelcouscous, gerookte kip, puntpaprika, komkommer, kerstomaatjes, perziken, veldsla en rucola.

Je kan ervoor kiezen om gerookte kip te kopen, maar je kan zeker ook zelf een kipfilet bakken om in deze salade te verwerken. Heb je het liever vegetarisch? Dan kan je er ook gebakken tofu of falafel aan toevoegen, deze combinaties smaken ook heerlijk! 

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 110 g parelcouscous
  • 200 g gerookte kip
  • 2 kleine puntpaprika's
  • 1 komkommer
  • 20 kerstomaatjes
  • 4 halve perziken op sap
  • Handje veldsla
  • Handje rucola
  • 1 el mosterd-dille saladedressing

Bereidingswijze: 

  1. Kook de parelcouscous volgens de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de kip, paprika's, komkommer, kerstomaatjes en perziken klein.
  3. Doe in een saladekom de veldsla en rucola. Leg daarover de parelcouscous en vervolgens de kip, paprika, komkommer, kerstomaten en perziken.
  4. Drizzle er de mosterd-dille saladedressing overheen.

Smakelijk! 

Ana Lía