Zelfgemaakte spek-ei salade
Toe aan een heerlijke, hartige spread voor op je toast of brood? En dan nog eentje dat je zelf kan maken? Deze zelfgemaakte spek-ei smeersalade is precies wat je nodig hebt! Zoals ik eerder al eens meegegeven heb, is het altijd beter om je smeersalades zelf te maken. Zo weet je tenminste wat er in zit!
Het krokante spek en de romige eieren vormen samen een smeuïge, smaakvolle salade die perfect is voor een smakelijk ontbijt, lunch of tussendoortje. Makkelijk te maken en gegarandeerd een favoriet bij iedereen aan tafel. Laat je verrassen door deze heerlijke combinatie!
Wat heb je allemaal nodig? Hardgekookte eieren, ontbijtspek, augurken, mayonaise, citroensap, mosterd, wat zure room, peper en zout. Super alledaagse ingrediënten, maar toch verrassend van smaak!
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 4 sneetjes ontbijtspek
- 2 augurken
- 2 el mayonaise
- 1 el citroensap
- 1 el mosterd
- 1 el zure room
- Snuifje zout
- Peper
Bereidingswijze:
- Kook de eieren voor ongeveer 10 minuten.
- Bak ondertussen het spek in een koekenpan op middelhoog vuur tot het knapperig is.
- Laat het spek afkoelen en snijd daarna in kleine stukjes.
- Pel de afgekoelde eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de dooiers en doe ze in een kom. Hou het eiwit opzij.
- Snijd de augurken fijn en zet opzij.
- Meng de eierdooiers, de mayonaise, het citroensap, de mosterd, de zure room, peper en zout.
- Pureer en meng de ingrediënten tot een gladde en romige massa.
- Snijd het eiwit in stukken. Voeg het eiwit samen met de augurken en het spek, en meng er de dressing gelijkmatig onder.