Hapje met appel en brie
Ook in de herfst kan er eens lekker genoten worden van een aperitiefje. Deze toastjes met appel en brie zijn namelijk overheerlijk, en geven wel een gezellige sfeer met de combinatie van deze smaken en het feit dat het een warm hapje uit de oven is.
Voor dit hapje heb je stokbrood, brie, appel, prosciutto, rucola en 'hot honey' of gewone honing nodig. Wat is 'hot honey' precies? Het is wat de naam doet zeggen, pittige honing. Deze kan je zelf maken of zo kopen in de winkel. Enkele weken terug heb ik deze eens zelf gemaakt, bij de feta dip met honing. Toen had ik een voorraadje gemaakt, dus daar kon ik vandaag weer gebruik van maken.
Zoals je ziet kan je deze toast met brie en appel als aperitief hapje maken, maar je kan er gerust ook enkele maken om als lunch te eten met nog een side salad.
Ingrediënten:
- 1 stokbrood naar keuze
- Brie
- 1 appel
- Prosciutto
- Rucola
- 'hot honey' = pittige honing of gewone honing
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd het stokbrood in stukken. Verspreid ze over een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Leg op elk stukje stokbrood een stukje brie die de hele lengte van het stokbrood inneemt.
- Bak in de oven voor 7-9 minuten tot de kaas gesmolten is.
- Haal de stokbroodjes uit de oven.
- Beleg ze met een schijfje appel, een stuk prosciutto en wat rucola.
- Besprenkel de 'hot honey' of de gewone honing over het geheel. Je kan de honing ook eerst wat opwarmen vooraleer te serveren.
- Werk af met wat peper en zout.
Smakelijk!
Ana Lía