Courgette fritters met halloumi

18-08-2023

Een fritter, dat klinkt misschien een beetje raar, maar je zou het eigenlijk kunnen vergelijken met kleine pannenkoekjes, maar dan gemaakt van groenten en halloumi. Als side dish heb ik ervoor gekozen nog een avocado dip en wat tomaatjes toe te voegen, dit maakt het kleurenplaatje dan ook helemaal af!

Of je het nu als hapje, snackje, lichte maaltijd of zelfs als lunch maakt, deze fritters van courgette en halloumi zijn super lekker! Je kan er een volledige maaltijd van maken door wat zoete aardappel(frietjes) en een fris slaatje toe te voegen.

Het vergt wel wat tijd en werk om ze te maken, maar het is zeker de moeite waard! De belangrijkste ingrediënten zijn quinoa, wortelen, eieren, courgette, halloumi, basilicum en bieslook.

Ingrediënten voor 12 stuks: 

  • 95 g quinoa
  • 300 g kerstomaten
  • 200 g wortelen
  • 4 takjes verse basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 5 eieren
  • 200 g courgette
  • 100 g halloumi
  • 10 sprietjes bieslook
  • Eventueel bloem om het beslag steviger te maken
  • 2 avocado's
  • 1 citroen (sap)
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking.
  2. Rasp de wortel en de courgette. Doe ze in een grote kom.
  3. Hak de basilicum en bieslook fijn.
  4. Rasp de halloumi.
  5. Voeg de eieren, gekookte quinoa en kruiden toe in de kom met de groenten en roer goed door.
  6. Als het te waterig is, kan je wat bloem toevoegen, bijvoorbeeld speltbloem.
  7. Zet een koekenpan op het vuur, voeg wat olijfolie toe en schep een eetlepel van het beslag in de pan en vorm er een fritter mee (ongeveer 7 cm).
  8. Bak 1 minuut, draai voorzichtig om (gebruik een spatel) en bak daarna nog een minuut aan de andere kant. Draai opnieuw om en bak aan beide kanten nog eens een minuut. Op die manier worden ze niet te donker en blijven ze ook niet aan de pan vastkleven. Bak op deze manier alle fritters.
  9. Doe de avocado samen met het sap van de citroen in een kom en plet het geheel tot er een smeuïge saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Doe de tomaatjes in de pan en bak tot ze een kleurtje krijgen.
  11. Serveer de tomaten samen met de courgette fritters en de avocado dip.

Smakelijk! 

Ana Lía

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?