Verse tzatziki

23-06-2023

Een van mijn favoriete dips voor bij de aperitief en zeker in de zomer, is deze zelfgemaakte tzatziki! Eigenlijk is zelf tzatziki maken niet zo moeilijk. Het vergt weinig ingrediënten en enkele kleine stappen om deze heerlijke dip te maken.

Om tzatziki te maken heb je enkel yoghurt, komkommer, look, citroensap, dille, munt en kruiden nodig. Alles bij elkaar, eventjes laten intrekken en koel maken in de frigo en de tzatziki is klaar om op tafel te zetten.

Tzatziki is lekker om in te dippen, maar kan ook gebruikt worden bij een salade of in een wrap. 

Ingrediënten: 

  • 450 g Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen (sap)
  • 1 handje verse dille
  • 1 handje verse munt
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

  1. Rasp de komkommer.
  2. Doe de komkommer in een handdoek en knijp het vocht eruit.
  3. Meng de Griekse yoghurt met het citroensap en de knoflook.
  4. Snijd de kruiden fijn.
  5. Voeg de kruiden samen met de komkommer toe aan de yoghurt. Voeg ook een snufje zout, peper en 1 el olijfolie toe.
  6. Meng alles goed door elkaar.
  7. Doe het in een schaaltje en verdeel er nog 1 el olijfolie overheen.

Smakelijk! 

Ana Lía

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?