Rode bieten dip

09-06-2023

Het weekend is weer in zicht, dus waarom niet nog een nieuwe receptje voor een overheerlijke dip maken voor bij de apero? Op mijn aperitieftafel mag een verse dip zeker niet ontbreken. Hiervoor probeer ik ook graag nieuwe dingen uit.

Voor dit weekend heb ik een dip gemaakt met rode bieten en geitenkaas. Deze combinatie is namelijk geweldig! Proef het zelf maar eens!

Je kan deze dip zeker ook gebruiken als spread voor op je boterham, toast, wraps of mengen in een slaatje. 

Ingrediënten voor 5 personen: 

  • 1 rode biet (voorgekookt)
  • ½ tl sesamzaad (zwart)
  • 2 el geitenkaas (zachte, op een rolletje, zonder korst)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

  1. Laat de rode bietjes kort uitlekken.
  2. Mix ze glad met 2 eetlepels zachte geitenkaas en de olijfolie.
  3. Kruid met peper en zout en meng er de helft van de sesamzaadjes onder.
  4. Lepel de dip in een kommetje. Verkruimel er de rest van de geitenkaas over en werk af met de rest van de sesamzaadjes.

Smakelijk! 

Ana Lía

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?