Geitenkaas-abrikoos-pecannoten hapje

14-04-2023

Joepie, vrijdag, weekend! Ik dacht, laat ik snel nog een last-minute hapje delen als inspiratie voor het aperitief van deze avond of dit weekend. Dit geitenkaas-abrikoos-pecannoten hapje heeft weinig voorbereidingswerk en vooral wat tijd in de oven nodig. Maar tijdens de oventijd kan je al gerust gaan vertoeven bij de gasten en een glaasje meedrinken. 

Ingrediënten voor ± 10 stuks : 

  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 el abrikozenconfituur
  • ½ rolletje geitenkaas
  • 2 el fijngehakte pecannoten
  • Honing voor garnering
  • Verse tijm voor garnering

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit met het stuk bakpapier op een bakplaat.
  3. Smeer de abrikozenconfituur op het bladerdeeg. Zorg dat er nog een klein randje aan de buitenkant over blijft.
  4. Strooi de geitenkaas in kruimels over de abrikozenconfituur.
  5. Bestrooi het geheel met de gehakte pecannoten.
  6. Rol het geheel stevig op. Snij de rol in ongeveer 10 kleinere schijfjes.
  7. Bak ze ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
  8. Besprenkel de hapjes om te serveren met honing en verse tijmblaadjes.

Smakelijk! 

Ana Lía