Bruschetta met pesto, tomaat en feta

08-07-2022

Vanavond had ik nog eens zin in een lekker aperitiefhapje. Eerlijk gezegd had ik niet veel zin om hier lang aan bezig te zijn. Ik besloot om bruschetta's te maken want dit is heel simpel en snel klaar te maken. ⁠

Het leuke aan bruschetta's is dat je ze op zo veel verschillende manieren kunt klaarmaken. Ik koos deze keer voor een basis van pesto. Ik maakte een mengsel van rucola, tomaatjes, feta en geroosterde pijnboompitten en klaar is kees!⁠

Ik gebruikte een ciabatta om mijn bruschetta's te maken, maar je kan zeker ook een gewoon stokbrood gebruiken. ⁠ 

Bruschetta met pesto, tomaat en feta 

Ingrediënten:

  • 1 Ciabatta
  • 1 kerstomaatjes
  • 1 handje rucola
  • 20g pijnboompitten 
  • 150g feta kaas
  • Pesto 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ciabatta in dunne sneetjes. 
  2. Grill de sneetjes ciabatta tot ze wat bruin zijn in een voorverwarmde oven op 180°C.
  3. Beleg de sneetje met een laagje pesto.
  4. Snijd de tomaatjes en feta in kleine partjes. 
  5. Rooster de pijnboompitten. 
  6. Hak de rucola wat fijner en verdeel dit door het feta-tomaat-pijnboompit mengsel. 
  7. Beleg de bruschetta's met bovenstaande mengsel en werk af met peper en zout. 


Smakelijk!

Amélie 

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?