Auberginerolletjes met quinoa en komijn

29-09-2023

Het is weer vrijdag, en de maand september loopt ook al bijna op zijn einde. Daarom wou ik nog eens een origineel aperitief hapje maken. Als je eens volk uitnodigt en het mag eens iets meer zijn, dan kan je zeker de tijd nemen om deze auberginerolletjes met quinoa en komijn te maken.

Verdere ingrediënten die je nodig hebt om dit aperitiefhapje te maken zijn wortels, paprika, ajuin, kurkuma, masalapoeder en koriander.

Ingrediënten voor 15 rolletjes: 

  • 3 middelgrote aubergines
  • 100 g quinoa
  • 1 rode biet
  • 2 wortels
  • 1 rode paprika
  • 1 ajuin
  • 1 tl komijnzaad
  • ¼ tl gemalen kurkuma
  • 1 tl masalapoeder
  • ¼ bosje koriander
  • Zout
  • 3,5 el olijfolie

Bereidingswijze: 

  1. Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  2. Meng de olijfolie, komijn en een snuifje zout in een kom tot een vloeibare marinade.
  3. Snipper de ui.
  4. Snijd de aubergines in fijne schijfjes.
  5. Snijd de paprika in blokjes en de wortel in lintjes.
  6. Bestrijk de aubergineschijfjes met de marinade.
  7. Rooster de aubergineschijfjes in de pan tot ze goudbruin zijn. Leg de vervolgens op wat keukenpapier om het overtollige vocht op te nemen.
  8. Roer de quinoa, paprika, wortels, olie, gesnipperde ui, kurkuma en koriander ondereen en bak het geheel 2 minuten in een kookpot.
  9. Wikkel in elk aubergineplakje de quinoa vulling. TIP: houd het geheel bijeen met een satéstokje.

Smakelijk! 

Ana Lía