Sausjes voor bij asperges
Recent kwam er een nieuwe receptje op de blog met asperges, omdat het in de maand juni nog het goede moment is om asperges te eten. Daarom dacht ik, ik maak ook wat sausjes die perfect samengaan met een gerecht met asperges.
Ik heb gekozen om twee verschillende sausjes te maken, natuurlijk zijn er nog veel andere mogelijkheden, maar deze eet ik persoonlijk zelf het liefst. Ik koos eentje op basis van tomaten, die wat lijkt op een salsa. En ik koos ook een groene saus op basis van eieren en kruiden. Grappig, want deze saus wordt 'groen' genoemd, maar heeft helemaal die kleur niet.
Het bereiden van asperges kan soms veel werk zijn. Gelukkig zijn deze sauzen in een mum van tijd gemaakt. Daarom zijn ze ook gemakkelijk om te maken wanneer er volk over de vloer komt, snel en eenvoudig gemaakt, maar toch iets fancy op tafel!
Rode tomatensalsa (ingrediënten voor 8 personen):
- 350 g zongedroogde tomaten in olie (pot)
- 150 g kerstomaten
- 3 lente uitjes
- 1 el vloeibare honing
- 1 takje basilicum
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Laat de zongedroogde tomaten uitlekken. Vang de olie op!
- Snijd de kerstomaten en zongedroogde tomaten in blokjes.
- Snijd de lente uitjes in ringen.
- Meng de tomaten, 4 el van de opgevangen olie, de lente ui en 1 el vloeibare honing.
- Hak de blaadjes van de basilicum fijn en roer ze door de rest.
- Breng op smaak met peper en zout.
Groene saus (ingrediënten voor 8 personen):
- 4 eieren
- 1 bosje gemengde kruiden
- 600 g crème fraîche
- 1 tl citroensap
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard. Spoel ze kort met koud stromend water, pel ze en laat afkoelen.
- Hak de gemengde kruiden fijn.
- Roer de crème fraîche erdoorheen.
- Breng op smaak met peper en zout en 1 tl citroensap.
- Hak de eieren en roer ze erdoorheen.
Smakelijk!
Ana Lía