Pittige quinoa met scampi's

15-12-2023

Heb je nog nood aan een extra hapje om te serveren met de feestdagen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Je kan ondertussen al enkele hapjes terugvinden op de website, maar omdat we nu ongeveer halverwege december zijn, en je waarschijnlijk al bezig bent (of dringend moet beginnen) met de voorbereidingen voor de feestdagen, leek het mij leuk om nog een nieuw hapje met jullie te delen!

Met de feestdagen maak ik het graag wat fancy door lepelhapjes of een hapje in een glaasje te maken. Daarom heb ik vandaag pittige quinoa met scampi's gemaakt. Eigenlijk is dit een zeer eenvoudig gerechtje, dat er toch feestelijk en kleurrijk uitziet om te presenteren.

Het wordt een pittig hapje genoemd omdat er een chilipeper aan toegevoegd wordt. Ben je zelf niet zo'n fan van pikant, kan je dit gerust ook weglaten. Het maakt het gerecht wat minder pittig, maar wel nog even lekker! De groene kleur is vooral te danken aan de groene groenten en kruiden zoals paprika, spinazie, koriander, munt, lente uitjes en chilipeper.

Ingrediënten voor 8 stuks:

  • 16 scampi's
  • 100 g bladspinazie
  • 1 groene chilipeper
  • 1 groene paprika
  • 300 g quinoa
  • 4 lente-uitjes
  • 1 handje verse koriander
  • 1 handje verse munt
  • 2 limoenen (sap)
  • Cayennepeper
  • Kerriepoeder
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

  1. Kook de quinoa gaar volgens de verpakking.
  2. Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadjes en snijd hem grof.
  3. Snijd de lente uitjes fijn.
  4. Hak de spinazie, lente uitjes, chilipeper, munt en koriander fijn in de keukenmachine.
  5. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal (indien nodig).
  6. Kruid de scampi's met kerriepoeder, cayennepeper, peper en zout.
  7. Bak de scampi's gaar en licht krokant in een beetje olijfolie.
  8. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  9. Meng het fijngehakte spinaziemengsel door de gekookte quinoa. Voeg het limoensap en een scheut olijfolie toe. Meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout
  10. Schep de quinoa in glaasjes. Werk af met een laagje paprika en 2 scampi's per potje op een stokje.
  11. Werk af met een blaadje spinazie.

Smakelijk! 

Ana Lía