Saltimbocca scampi
29-12-2023
Recent heb ik het hapje 'pittige quinoa met scampi's' gepost op de blog. Ik had toen nog enkele scampi's over en heb er onmiddellijk nog een ander lekker hapje mee gemaakt: saltimbocca van scampi.
Dit is een zeer eenvoudig receptje en is ook niet super veel werk! Je hebt er enkel scampi's, gerookte ham, verse salie en oregano voor nodig. Ik vind het trouwens ook een ideaal hapje voor met de feestdagen! Als ik een kleine tip mag geven, deze scampi's smaken het best wanneer je ze na het bakken onmiddellijk serveert.
Ingrediënten voor 8 stuks:
- 8 scampi's
- 4 sneetjes gerookte ham (bv Ganda- of serranoham)
- 4 blaadjes verse salie
- 1 tl gedroogde oregano
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal (indien nodig).
- Snijd de sneetjes gerookte ham in twee. Doe hetzelfde met de salieblaadjes.
- Kruid de scampi's met oregano, peper en zout.
- Leg een half blaadje salie op elke scampi en rol ze dan in de ham. Zet vast met een stokje.
- Bak de scampi's in wat olijfolie.
Smakelijk!
Ana Lía