Verse appelmoes
Mijn oma en opa hebben een appelboom staan thuis. Afgelopen weken heb ik om de zoveel tijd een zak appels uit de boom meegekregen naar huis. Met een grote hoeveelheid appels of appels die over zijn, maak ik graag zelf verse appelmoes.
Gelukkig is appelmoes maken niet moeilijk. Het is alleen veel werk om al de appels te schillen en in stukjes te snijden. Gelukkig kan je telkens een grote voorraad maken, die je dan eventueel kan invriezen. Zo heb ik het ook gedaan deze keer. Vandaag wil ik jullie graag mijn receptje om verse appelmoes te maken met jou delen.
Verse appelmoes eet ik meestal met kip en rijst of met worst en puree, WAP zoals ik het thuis altijd noem (Worst, Appelmoes en Puree).
Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 appels
- 1 klontje boter
- Een scheutje water
- 1 el kristalsuiker (optioneel, is afhankelijk van de zoetheid van de appels en je eigen voorkeur)
- 1 tl kaneel
Bereidingswijze:
- Schil de appels. Verwijder het klokhuis
- Snijd de appels in partjes.
- Smelt het klontje boter in een stoofpot.
- Voeg een scheutje water toe.
- Stoof de appelstukjes tot ze 'plat' gegaard zijn.
- Strooi tussen eventueel wat suiker tussen de appels en de kaneel.
- Roer af en toe om tot de appelmoes klaar is.
Smakelijk!
Ana Lía