Kip-halloumi burger

24-07-2023

Soms kan ik zoveel zin hebben in een burger, maar ik maak die veel liever zelf dan er ergens anders om te gaan. Onlangs kwam ik dit recept tegen, en vond ik het een goed idee om ze ook eens te maken. En wat een goed idee was dat, al zeg ik het zelf, ze zijn namelijk overheerlijk!

Het leuke eraan is dat je zelf nog extra toevoegingen kan doen of zaken kan weglaten waar je zelf minder fan van bent. Bovendien vergen ze ook weinig werk, waardoor te lang in de keuken staan geen excuus is om deze burgers niet te maken!

Ik heb ervoor gekozen ze te maken met kip gekruid met paprika, look en ui. Als toevoegingen koos ik voor zoete chilisaus, halloumi, zure room, ijsbergsla, bieslook en lente-ui. Voor de broodjes heb ik de voorkeur voor bruine meergranen broodjes, maar je kan gerust ook briochebroodjes gebruiken.

Ingrediënten voor 2 burgers: 

  • 2 kipfilets van elk 100 g
  • Paprikapoeder
  • Lookkruiden
  • Ajuinkruiden
  • 60 ml zoete chilisaus
  • 60 g halloumi
  • 40 ml zure room
  • ijsbergsla
  • Bieslook
  • Lente-ui
  • 2 broodjes

Bereidingswijze: 

  1. Bak de kip in een pan en kruid met de paprikapoeder, lookkruiden en ajuinkruiden. Giet er tijdens het bakken ongeveer 20 ml van de zoete chilisaus over.
  2. Snijd de halloumi in reepjes en bak ze aan in de pan.
  3. Toost de broodjes lichtjes.
  4. Beleg vervolgens de burger als volgt: voeg eerst de zure room toe op het onderste van het broodje, voeg dan de ijsbergsla toe, leg er dan de kipfilet op, voeg vervolgens de halloumi toe met de rest van de zoete chilisaus. Voeg tot slot wat bieslook en gesneden lente-ui toe.

Smakelijk! 

Ana Lía