Pasta met kikkererwten en paprikasaus

22-02-2024

Een vegetarische pasta klaar in 15 minuten? Dacht je na dit lezen 'ja, dat kan ik wel gebruiken'? Zoek niet verder, want dan ben je hier aan het juiste adres! Deze vegetarische pasta is namelijk een waar genot voor je smaakpapillen.

Met een kleurrijke mix van groenten zoals paprika en kerstomaatjes, gecombineerd met al dente gekookte pasta en een verrukkelijk sausje, is dit gerecht een absolute winnaar! (zelfs voor grote vleesliefhebbers) Want ja, je mist het vlees totaal niet in dit gerecht!

Bovendien is deze pasta niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam en vullend. Het zit boordevol essentiële voedingsstoffen, vezels en plantaardige eiwitten, waardoor het een perfecte keuze is voor een gezonde levensstijl. 

Opmerking: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas om het gerecht vegan te maken.

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 150 g fusili pasta
  • 200 g geroosterde paprika (uit een pot of zelf roosteren in de oven op 200°C voor 20 minuten)
  • 265 g kikkererwten (uit blik)
  • 150 g kerstomaatjes
  • 50 g Parmezaan
  • 1 teentje look
  • Snufje cayennepeper
  • Peper en zout
  • Verse basilicum

Bereidingswijze: 

  1. Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
  2. Snijd de kerstomaatjes in twee.
  3. Laat de kikkererwten uitlekken.
  4. Blend de paprika, look en zout tot een saus.
  5. Verwarm de saus in een pan samen met de tomaatjes en de kikkererwten. Voeg er ook de Parmezaanse kaas aan toe.
  6. Voeg naar smaak de cayennepeper en peper toe.
  7. Serveer de pasta in borden met de saus eroverheen. Werk af met wat verse basilicum.

Smakelijk! 

Ana Lía