Aubergine lasagne

21-12-2023

Hier ben ik weer met een lekker ovengerechtje. Ik blijf dit een ideale maaltijd vinden voor tijdens de wintermaanden. Deze ovenschotel is trouwens ook ideaal om voor te schotelen (wink wink, snap je hem 😉 ) als je volk over de vloer krijgt.

Met de feestdagen die dichterbij komen, wou ik dit receptje toch wel graag delen omdat het ideaal is als je volk uitgenodigd hebt bij je thuis. Je kan de lasagne namelijk op voorhand al helemaal klaar maken, en op het moment zelf hoef je hem dan enkel nog in de oven te steken. Zo verlies je geen enkel moment van bij het volk te zitten, en heb je toch een warme maaltijd klaar voor iedereen!

Deze die ik gemaakt heb is een vegetarische variant, maar door wat gehakt te bakken samen met de ui en look, kan je er ook perfect een niet vegetarische aubergine lasagne van maken. 

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 800 g tomatenblokjes (met basilicum, uit blik)
  • 2 rode ui
  • 300 g mozzarella
  • 4 el pijnboompitten
  • 2 aubergines
  • 4 tomaten
  • 2 handjes verse basilicum
  • 1 teentje look
  • Provençaalse kruiden
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snipper de ui en knoflook fijn.
  3. Stoof de ui en knoflook aan in olijfolie.
  4. Voeg de tomatenblokjes, Provençaalse kruiden, peper en zout toe en laat 10 minuten sudderen zonder deksel.
  5. Snijd de aubergine in de lengte in schijfjes. Kruid met peper en een snuifje zout.
  6. Bedek de ovenschotel met een laagje saus. Leg er nu een laagje aubergineschijfjes op. Doe nu eerst weer een laagje saus en dan een laag mozzarella. Herhaal deze lagen tot alles op is.
  7. Eindig met een laagje mozzarella, een paar schuifjes tomaat en werk af met de pijnboompitten en de basilicum.
  8. Bak 30 minuten in de oven.
  9. Serveer met rucola.

Smakelijk! 

Ana Lía

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?

Zoete aardappel ovenschotel met prei en gehakt
Zoete aardappel ovenschotel met prei en gehakt