Halloumi chorizo pasta

11-03-2024

Vandaag breng ik jou een nieuw snel en gemakkelijk recept voor een warme maaltijd met pasta. Niets is zo lekker als pasta, maar deze pasta in combinatie met halloumi is echt de moeite waard om te proberen! Ook wordt er ook een kleine pikante touch toegevoegd aan de pasta, door gebruik te maken van chorizo.

Wat heb je nu allemaal nodig om de saus te maken? 2 teentjes look, 1 ui, 225 g halloumi, 50 g chorizo, 2 paprika's, 200 g kerstomaatjes, 8 zongedroogde tomaten, 200 g verse room, oregano, peper en zout.

Hoe ga je aan de slag? Snijd de look, ui, chorizo, paprika, kerstomaatjes en zongedroogde tomaten klein. Fruit de ui en look. Bak de halloumi. Voeg de chorizo toe tot het krokant wordt. Voeg dan de paprika's en de kerstomaatjes toe. Voeg tot slot de zongedroogde tomaten, verse room, tomatenpuree en kruiden toe. Meng de saus onder de pasta en smakelijk! 

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  • 225 g halloumi
  • 50 g chorizo
  • 2 paprika's (1 rode en 1 gele)
  • 200 g kerstomaatjes
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 200 g verse room
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl oregano
  • Peper en zout
  • 150 g spaghetti

Bereidingswijze: 

  1. Snijd de look, ui, chorizo, paprika's, kerstomaatjes en zongedroogde tomaten in stukjes.
  2. Fruit de look en de ui voor 1 minuut in wat olijfolie. Leg aan de kant in de pan.
  3. Voeg daarna de halloumi aan de andere kant toe en bak tot ze goudbruin zijn.
  4. Haal de halloumi uit de pan. Snijd de helft van de halloumi in kleinere stukjes.
  5. Voeg de chorizo toe aan de look en ui. Bak tot het krokant is.
  6. Voeg nu de kleiner gesneden stukjes halloumi terug toe aan de pan samen met de paprika's en de kerstomaatjes. Fruit voor ongeveer 10 minuten.
  7. Voeg daarna de zongedroogde tomaten, verse room, tomatenpuree, oregano, peper en zout toe. Laat pruttelen tot de tomaten zacht zijn.
  8. Breng ondertussen water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking.
  9. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus.
  10. Serveer met de overgebleven halloumi erbovenop.

Smakelijk! 

Ana Lía