Merguez pasta

01-01-2024

Vandaag wil ik jou graag dit pasta gerecht delen omdat ik het een ideale maaltijd vind voor na de feestdagen! Waarom? Het is een eenvoudige pasta die snel gemaakt is. Want ik kan mij inbeelden dat je na de feestdagen even wat minder tijd en zin hebt om lang en uitgebreid in de keuken te staan.

Bovendien zorgen de licht pikante merguez worstjes er ook voor dat deze maaltijd warmte en comfort uitstraalt. Dat is toch ideaal zo in het begin van januari en in de winter?

Voor deze pasta heb je merquez, courgette, ui, look, spinazie, tomatensaus, selderij, zout en peper nodig. Alles even aanstoven of bakken, samen brengen en je pasta is klaar!

De tomatensaus die ik gebruikt heb, heb ik deze keer gekocht. Maar een tijdje terug heb ik ook zelf tomatensaus gemaakt. Indien je eens wat meer tijd hebt, kan je gerust zelf eens verse tomatensaus maken! Je kan dit recept ook terugvinden op de website als 'basic tomatensaus'.

Ingrediënten voor 2-3 personen: 

  • 1 courgette
  • 1 kleine ui
  • 200 g pasta
  • 1 teentje look (optioneel)
  • 2 grote handen spinazie
  • 350 ml tomatensaus (gekocht of zelfgemaakt)
  • 100 g selder
  • 2-3 merguez worstjes
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

  1. Snipper de ui (en look) fijn.
  2. Snijd de courgette in blokjes.
  3. Snijd de selder fijn.
  4. Bak in een pan met wat olijfolie voor een paar minuten. Voeg op het einde de spinazie toe.
  5. Bak in een andere pan de merguez worstjes. Snijd ze in stukjes wanneer ze gebakken zijn.
  6. Kook ondertussen de pasta in gezouten water.
  7. Voeg de saus, de merguez en de pasta toe aan de groenten. Meng door elkaar.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer met wat parmezaanse kaas.

Smakelijk! 

Ana Lía