Salades

 

De combinatie van watermeloen en feta in een salade hebben we vroeger al eens gedeeld en vandaag had ik er nog eens zin in. Ik wou het wel een kleine twist geven, dus wou ik het eens proberen met gegrilde watermeloen. Dit omdat ik al lang geïntrigeerd ben door watermeloensteak op de BBQ, maar het nog niet gedurfd heb....

Caesar salade

08-07-2020

Ik vind een caesar salad echt overheerlijke, dus heb ik ervoor gekozen om er nu ook eens een zelf te maken. Het is eigenlijk een zeer gemakkelijke salade, want je werkt met de romeinse salade, een gekookt eitje, gebakken kip, Parmezaanse schilfers en natuurlijk de dressing.

Het weer is de laatste tijd niet zo super, dus daarom dat ik er vandaag voor heb gekozen om eerder een lauwe salade te maken. Met allerlei groenten die ik zelf overheerlijk vind en afgewerkt met wat lekkere kip.

Scampi salade

27-04-2020

Vrijdag heb ik met plezier het receptje gedeeld van mijn versie op meloen met parmaham. Vandaag ga ik niet aan de slag met een klassieker, maar ga ik terug fruit combineren met iets zouts in mijn salade. Deze keer heb ik gekozen om pruimen te combineren met scampi. Het was een probeersel en hier werd het alvast gesmaakt.

Een klassieker die we allemaal kennen is waarschijnlijk meloen met parmaham. Vandaag had ik zin in een beetje fruit in mijn salade, dus toen ik door de winkel wandelde en de meloen zag, wist ik wat ik ging maken.

Ben je ook iemand die vaak zin heeft in een salade vanaf het moment dat het mooier weer wordt. Dan is dit misschien ook een salade die je kan bekoren. Voor mij is dit eigenlijk een leuke salade die ik kan eten ter vervanging van brood, want ik ben natuurlijk geen echte broodeter.

Net zoals de meeste onder ons, ben ik aan het kijken hoe ik ondanks het thuis zitten toch nog lekker en gezonde gerechten op tafel kan toveren. Dit om een beetje te vergeten in welke rare situatie we zitten, maar ook om te zorgen dat ik uit verveling niet zou beginnen eten.

Salade met kip

09-03-2020

Dit receptje kennen we al een aantal jaren op de praktijk. Eenvoudig en lekker om klaar te maken, dus ideaal om ook met jou te delen. Het is een basissalade die je kunt serveren bij het avondeten of die je kunt klaarmaken voor de lunch.

Het doet goed om terug een vertrouwde gezonde routine aan te nemen. Daarom koos ik ervoor om deze winterse salade met pompoen en boerenkool te maken.

De feestdagen zijn in het vooruitzicht en dan wordt het weer nadenken over het feestmenu. Zoals bij veel klassieke Vlaamse gerechten verdwijnen de groenten nogal vaak op de achtergrond. Vaak weten we ook niet zo goed wat we moeten serveren als bijgerechtjes.

De feestdagen zijn in aantocht en dan hebben graag dat de dingen die op tafel komen al eens iets anders zijn dan de doorsnee dagelijkse kost. Vandaar dat ik deze week een receptje deel om worteltjes met een twist te serveren.

Vijgensalade

25-10-2019

Het seizoen van de vijgen is bijna voorbij, dus deel ik graag nog eens deze salade. Er zitten veel aardse smaken in, door de vijgen, maar ook door de rode bietjes. Hierdoor is het een ideale salade om van te genieten tijdens dit herfstweertje. De salade is super simpel om te maken en duurt op zich maar een 5-tal minuutjes. Daarom dat ik ze meestal ...