Salades

 

Taco salad jar

26-08-2020

Vandaag maak ik met plezier nog eens een salade die ik gemakkelijk kan meenemen. Ik had nog een beetje van mijn tomatensalsa over, dus deze heb ik er dan ook in verwerkt. Maar ik heb ook nog heel veel andere dingen eraan toegevoegd om zo een lekkere salade te krijgen.

Het is veel te warm, dus deze middag is het bij mij nog eens salade time. Vandaag een leuke salad bowl die ik ga maken met wat gehaktballetjes is, want ik ben in verlof samen met mijn vleeseter, dus ik mag hem niet altijd vergeten.

De combinatie van watermeloen en feta in een salade hebben we vroeger al eens gedeeld en vandaag had ik er nog eens zin in. Ik wou het wel een kleine twist geven, dus wou ik het eens proberen met gegrilde watermeloen. Dit omdat ik al lang geïntrigeerd ben door watermeloensteak op de BBQ, maar het nog niet gedurfd heb....

Caesar salade

08-07-2020

Ik vind een caesar salad echt overheerlijke, dus heb ik ervoor gekozen om er nu ook eens een zelf te maken. Het is eigenlijk een zeer gemakkelijke salade, want je werkt met de romeinse salade, een gekookt eitje, gebakken kip, Parmezaanse schilfers en natuurlijk de dressing.

Het weer is de laatste tijd niet zo super, dus daarom dat ik er vandaag voor heb gekozen om eerder een lauwe salade te maken. Met allerlei groenten die ik zelf overheerlijk vind en afgewerkt met wat lekkere kip.

Scampi salade

27-04-2020

Vrijdag heb ik met plezier het receptje gedeeld van mijn versie op meloen met parmaham. Vandaag ga ik niet aan de slag met een klassieker, maar ga ik terug fruit combineren met iets zouts in mijn salade. Deze keer heb ik gekozen om pruimen te combineren met scampi. Het was een probeersel en hier werd het alvast gesmaakt.

Een klassieker die we allemaal kennen is waarschijnlijk meloen met parmaham. Vandaag had ik zin in een beetje fruit in mijn salade, dus toen ik door de winkel wandelde en de meloen zag, wist ik wat ik ging maken.

Ben je ook iemand die vaak zin heeft in een salade vanaf het moment dat het mooier weer wordt. Dan is dit misschien ook een salade die je kan bekoren. Voor mij is dit eigenlijk een leuke salade die ik kan eten ter vervanging van brood, want ik ben natuurlijk geen echte broodeter.

Net zoals de meeste onder ons, ben ik aan het kijken hoe ik ondanks het thuis zitten toch nog lekker en gezonde gerechten op tafel kan toveren. Dit om een beetje te vergeten in welke rare situatie we zitten, maar ook om te zorgen dat ik uit verveling niet zou beginnen eten.

Salade met kip

09-03-2020

Dit receptje kennen we al een aantal jaren op de praktijk. Eenvoudig en lekker om klaar te maken, dus ideaal om ook met jou te delen. Het is een basissalade die je kunt serveren bij het avondeten of die je kunt klaarmaken voor de lunch.

Het doet goed om terug een vertrouwde gezonde routine aan te nemen. Daarom koos ik ervoor om deze winterse salade met pompoen en boerenkool te maken.