Gegrilde watermeloen salade

22-07-2020

De combinatie van watermeloen en feta in een salade hebben we vroeger al eens gedeeld en vandaag had ik er nog eens zin in. Ik wou het wel een kleine twist geven, dus wou ik het eens proberen met gegrilde watermeloen. Dit omdat ik al lang geïntrigeerd ben door watermeloensteak op de BBQ, maar het nog niet gedurfd heb.

Dus dit is dan mijn eerste poging om watermeloen te grillen en ik heb het verwerkt in een salade. Bij mijn salade heb ik dan ook nog wat naanbroodjes gemaakt, want door het uithalen van de grill en het denken wat ik erbij ging serveren kreeg ik er enorme zin in. 

De salade is zeer simpel, gewoon een combinatie van 2 soorten sla met wat extra kruiden en dan afwerken met de gegrilde watermeloen, pistachenoten en feta. Ik heb er zelf voor gekozen om er geen dressing op te doen, want ik vond dit niet echt nodig met de watermeloen. Dat is natuurlijk een keuze die je zelf kan maken en ik weet dat dit persoonsgebonden is.

De salade was alvast een heerlijke lunch en ik hoop dat je ook zin hebt gekregen om hem klaar te maken!

Gegrilde watermeloen salade

Ingrediënten (voor 4 personen):

 • 1/2 kleine watermeloen
 • 2 handen kropsla
 • 2 handen rucola
 • 10 radijzen
 • 1 hand pistache noten
 • 150g feta
 • Enkele takjes basilicum
 • 2 lente-uitjes

Bereidingswijze:

 1. Snijd de watermeloen in partjes en grill deze op een grillpan of de BBQ. Afhankelijk van de temperatuur ga je deze er langer of minder lang moeten opleggen. Het is de bedoeling dat je ziet dat ze gegrild zijn.
 2. Was de 2 soorten sla en scheur deze in kleinere stukken en meng ze in een kom. Doe het zelfde met de basilicum en meng deze eronder.
 3. Snijd de lente-uitjes in ringen, doe hetzelfde met de radijzen en verkruimel ondertussen ook de feta.
 4. Leg de gegrilde watermeloen op de salade en bestrooi met de verkruimelde feta, pistachenoten, radijzen en lente-uitjes. Eventueel kan je alles ook nog eens goed onder elkaar mengen.
 5. Ik doe geen dressing bij de salade, maar je kan dit eventueel wel doen door olijfolie en witte wijnazijn te mengen.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?