Salade met kip en groene asperges

01-05-2020

Het weer is de laatste tijd niet zo super, dus daarom dat ik er vandaag voor heb gekozen om eerder een lauwe salade te maken. Met allerlei groenten die ik zelf overheerlijk vind en afgewerkt met wat lekkere kip.

De salade bevat natuurlijk ook wat rucola en sla, maar daarnaast heb ik er gebakken champignons, geroosterde kerstomaten en groene asperges aan toegevoegd. Alles serveer ik dan samen in een kom en op die manier heb ik een heerlijke, lauwe salade. Als lunch eet ik er zelf ook nog wat brood bij of ik leg op de bodem nog wat koude quinoa of rijst. Vandaag was het met enkele sneetjes geroosterd brood.

Hopelijk kan deze salade jou ook bekoren!

Salade met kip en groene asperges 

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 50g groene asperges
  • 80g kippenfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 5 kerstomaten
  • 2 champignons
  • 1/4 ajuin
  • 1 hand rucola
  • 1 hand gemengde salade
  • Kruiden: peper, zout, basilicum

Bereidingswijze:

  1. Leg de kerstomaten in een met bakpapier bedekte ovenschotel en rooster deze gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  2. Snipper de ajuin en fruit deze in de helft van de olie.
  3. Snijd ondertussen de champignon in stukken en bak deze aan bij de ajuin. 
  4. Was de asperges en schil deze indien nodig. Voeg ze toe aan de champignons en bak mee.
  5. Kruid de kipfilet met peper en zout en besmeer met de rest van de olie.
  6. Bak de kip gaar in de pan. En snijd deze dan in stukken.
  7. Was de salade en rucola en leg deze onderaan de kom. Werk af met de andere groenten en de kip en ook wat verse basilicum. 
  8. Dien op en geniet ervan!

Smakelijk!

Lotte