Asperges met gerookte zalm en krieltjes

19-06-2019

Lente... Het seizoen van de asperges! Toen ik nog thuis bij mijn ouders woonde was ik heel blij als mijn moeder asperges klaarmaakte. Ik vond haar recept heerlijk! Nu ik ben gaan samenwonen maakte ik voor de eerste keer mijn eigen recept klaar. Met plezier deel ik dit met jullie.

De combinatie van zalm, asperges en ei vind ik top. Ik heb ervoor gekozen om deze combinatie te gaan serveren met krieltjes. Je kan dit natuurlijk ook gaan serveren met brood, pasta of rijst. Om nog een frisse toets te geven besprenkelde ik de asperges met een yoghurt-citroendressing. Dit gerecht is een bron van koolhydraten, gezonde vetten, eiwitten en mineralen. 

Asperges met gerookte zalm en krieltjes

Bereidingswijze

Ingrediënten ( 2 personen)

  • 200 g krieltjes
  • 1 eetlepel olijfolie

  • Snuifje grof zeezout 

  • Snuifje tijm

  • 10 asperges, wit

  • Sap van 1/2 citroen

  • 1 ei, hardgekookt 

  • 1/4 ui, rood

    • 2 eetlepels magere yoghurt

    • Snuifje zwarte peper

    • Snuifje basilicum

    • 300 g gerookte zalm

  1. Snijd de krieltjes in partjes.
  2. Stoom ze vervolgens beetgaar (+/- 15min) en bak ze kort in wat olijfolie. Kruid ze af met grof zeezout en tijm.
  3. Schil vervolgens de asperges en snijd het onderste harde gedeelte van de asperges. 
  4. Kook de asperges ongeveer 4 minuten in gezouten, kokend water met een scheutje citroensap.
  5. Plet ondertussen het ei met een vork, maar zorg ervoor dat het stukjes blijven.
  6. Giet de asperges af.
  7. Snijd de ui in kleine blokjes.
  8. Meng de yoghurt met een scheutje citroensap, rode ui, zwarte peper, zeezout en een snuifje basilicum.
  9. Schik de gerookte zalm mooi op een bord en leg er de asperges bovenop. Werk af met ei en yoghurtdressing. Serveer de krieltjes apart.

Smakelijk, Liefs Chiara