Rode biet & nectarine

19-08-2020

Rode biet & nectarine

Ingrediënten

  • 3 rode bietjes
  • 2 nectarines
  • Enkele blaadjes munt
  • Peper en zout
  • Optioneel: feta

Bereidingswijze

  1. Als de rode bietjes rauw gekocht zijn, dan gaan we deze eerst garen. Dit kan je doen door ze in zilverpapier te wikkelen en ze dan laten garen in de oven (30 minuten op 180°C). Laat ze eerst afkoelen en haal ze dan uit het zilverpapier en schil ze.
  2. Snijd de gare rode bietjes in stukjes / blokjes en doe het zelfde met de nectarines. Snipper tevens de munt.
  3. Doe alles in een kom en meng het goed onder elkaar. Kruid naar eigen smaak met peper en zout. Je kan eventueel afwerken met wat verbrokkelde feta.
  4. Serveer als een bijgerecht bij een lunch, een salade of een BBQ.

Smakelijk!