Gegrilde Romeinse slaharten
18-07-2020
Sla grillen of op de BBQ leggen, dat lijkt misschien vreemd maar Romeinse sla is daar echt ideaal voor! Deze slasoort is compact en knapperig en heeft iets weg van ijsbergsla
maar dan minder waterachtig. Dit maakt hem erg geschikt om te grillen aangezien hij vrij stevig blijft.
Voor dit gerecht kun je één grote Romeinse sla delen met 2 of je kiest voor de kleine variant (ook wel little gem genoemd). Serveer met een tomatensalsa, balsamico en gegrilde citroen.
Gegrilde Romeinse slaharten
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1 grote Romeinse sla
- olijfolie
- peper en zout
- 1 citroen
- 2 grote tomaten
- 1 teentje look
- Enkele blaadjes basilicum
- 2 el balsamico
Bereidingswijze
- Verwarm de BBQ of grillpan.
- Snijd de Romeinse sla overlangs in twee, smeer in met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Leg de slaharten op de BBQ of grill gedurende een 2-tal minuten aan elke kant tot ze licht beginnen te bruinen.
- Leg ondertussen ook twee citroenhelften mee op de grill en doe dit gedurende een 4-tal minuten.
- Snijd intussen de tomaten in blokjes en meng met geperste look, fijngesnipperde basilicum, peper, zout, enkele druppels olijfolie en balsamico.
- Serveer de slaharten met de halve citroenen en werk af met de tomatensalade.