Spinazie salade

24-08-2019

Gisteren heb ik het receptje gedeeld van mijn zoete aardappelburgers en vandaag deel ik dan ook hoe ik deze combineer met een heerlijke salade. Omdat een salade natuurlijk uit zoveel meer bestaat dan enkel sla, heb ik vandaag ervoor gekozen om te werken met spinazie.

Een salade is niet enkel groentjes, met wat toppings, ik eet deze ook zeer graag als lunch. Dit omdat ik geen echte broodeter ben, dus ik zoek vaak naar alternatieven. Misschien is het dan ook belangrijk om te weten waaruit een goede maaltijdsalade nu eigenlijk moet bestaan. Bij het receptje van de 'Geroosterde citroensalade', heb ik dit reeds eens uitgelegd. 

Bij deze salade ga je zien dat mijn eiwitbron en koolhydraatbron gemengd is. De zoete aardappelburgers bevatten zowel eiwitten als koolhydraten en daarom vul ik ze aan met een zelfgemaakte linzensalsa. Deze bevatten ook de beide. Ook is het leuk omdat ik de overschot van de linzensalsa ook nog kan verwerken in andere salades. Dus we zorgen ervoor dat we met enkele basisingrediënten verschillende gerechten kunnen maken. 

Als groentjes heb ik gekozen naast de spinazie om het aan te vullen met wat gepocheerde broccoli. Zelf ben ik een enorme fan van broccoli, maar mijn vriend haat dit. Daarom dat ik af en toe een overschotje ervan heb staan als ik broccoli klaarmaak. Deze is super lekker in om koud te eten in een salade, maar ook in een dip kan je dit eten. 

Ik vond de salade zelf goed en had geen dressing nodig. Dit omdat de linzensalsa al genoeg vocht afgeeft. Je kan er natuurlijk altijd voor opteren om er toch een dressing bij te maken met wat olijfolie en azijn. Altijd een heerlijke combinatie, ik werk het ook vaak af met wat vers citroensap, peper en zout. Wil je de salade ook maken, dan vind je het receptje hieronder!

Spinazie salade met zoete aardappelburgers

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 2 à 4 zoete aardappelburgers (afhankelijk van hoe groot ze zijn)
 • 1 kleine broccoli
 • 1 zoete paprika
 • 150g babyspinazie
 • 8 kerstomaten
 • 120g uitgelekte linzen
 • Kruiden zoals peper, zout, koriander, ...

Bereidingswijze:

 1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer deze gaar. 
 2. Was de spinazie en verwijder eventueel de hardere stelen.
 3. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes.
 4. Snijd de kerstomaten in partjes.
 5. Meng de linzen samen met de kerstomaten en de puntpaprika. Kruid af naar smaak met peper, zout, verse koriander en eventueel peterselie.
 6. Bak de zoete aardappelburgertjes zodat deze terug warm zijn (ze kunnen er ook koud bij gegeten worden).
 7. Maak 2 borden met daarop eerst de babyspinazie, verdeel de broccoli en de linzensalade. Voeg als laatste de zoete aardappelburgers toe.
 8. Werk eventueel af met nog wat extra peterselie of koriander.

SMAKELIJK!