Zoete aardappelburgers

23-08-2019

Vandaag ga ik de vegetarische toer op en deel ik met plezier deze overheerlijke zoete aardappelburgers. Binnenkort verschijnt er dan natuurlijk ook nog een receptje waarin deze verwerkt zijn.

De burgers worden, zoals de naam waarschijnlijk doet vermoeden, gemaakt met zoete aardappel. Op zich is dit niet echt een vleesvervanger, want het bevat amper eiwitten (1,6g per 100g) en daarnaast zijn het ook geen volwaardige eiwitten. Dus heb ik ervoor gekozen om de zoete aardappel te mengen met kikkererwten. Deze bevatten redelijk wat eiwitten (19g per 100g) en in combinatie met de andere ingrediënten zorgen we ervoor dat ook deze vleesvervanger volwaardig is.

Het is een relatief zoete burger, wat ik zeker niet storend vind. Het recept is zo dat je enkele burgers in 1 keer kan maken. Je kan deze dan bewaren in de koelkast (ongeveer een 3-tal dagen) of in de diepvries (ongeveer 3 maand). Je kan ze koud opeten, bv. bij de lunch in een salade, of je kan ze terug opwarmen. Dus in mijn ogen het ideale food prepping gerecht. Want je kan het gebruiken in zoveel gerechten. Wil je ze ook maken? Bekijk dan snel het recept!

Zoete aardappelburgers

Ingrediënten:

Bereidingswijze: