Vijgensalade

25-10-2019

Het seizoen van de vijgen is bijna voorbij, dus deel ik graag nog eens deze salade. Er zitten veel aardse smaken in, door de vijgen, maar ook door de rode bietjes. Hierdoor is het een ideale salade om van te genieten tijdens dit herfstweertje. De salade is super simpel om te maken en duurt op zich maar een 5-tal minuutjes. Daarom dat ik ze meestal à-la-minute maak en niet de avond ervoor. 

Uiteraard begin je hier met de salade om het te maken. Ik kijk dan wat ik nog in mijn koelkast heb liggen om te gebruiken. Momenteel kies je best voor de veldsla, aangezien deze in het seizoen is. Maar je kan ook kiezen voor een andere soort die je zelf lekker vindt.

Daarnaast gaan er ook rode bietjes in de salade, deze zorgen voor een aardse toets. Ik kies hier zelf voor de varianten die reeds gekookt zijn. Je kan deze zelf schillen en koken en dan in de koelkast bewaren. Of je kan ervoor kiezen om ze reeds gekookt in de winkel te kopen. Je kan ze naast deze salade ook gebruiken voor een vinaigrette te maken (denk aan ons receptje met de nectarines).

Uiteraard gaan we er ook verse vijgen in verwerken, deze sappige en zoete vruchten geven een leuke toets aan de salade. En lekker bij vijgen, is dan het hartige en ziltige van geitenkaas of feta, dus dit vind je dan natuurlijk ook nog in de salade. Dus een ware smaakbom in je mond. Want ik vind het leuk als een salade een variatie is van verschillende smaken en texturen. Het zorgt dus voor een feestje in je mond!

Salade met vijgen en feta

Ingrediënten (voor 1 persoon):

 • 1 vijg
 • 1 hand veldsla
 • 1 rode biet
 • 50g feta
 • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

 1. Snijd de rode biet in blokjes en de vijg in partjes.
 2. Verkruimel de feta.
 3. Was de veldsla en leg deze op je bord.
 4. Leg de rode bietjes en de vijgpartjes op de salade.
 5. Werk af door de feta erover te strooien en ook de olijfolie.
 6. Kruid gerust nog af met peper en zout.

Smakelijk!

Lotte