Geroosterde rode bietensalade

20-11-2016

Ik wou een lekkere salade maken die past bij mij gevulde pompoen. Doordat het momenteel koud is, heb ik wel niet zoveel zin in koude salades, dus kies ik voor een variant met geroosterde groenten. In deze salade vind je geroosterde rode bieten, samen met courgette en aubergine. Wil je dit als salade eten, dan kan dat zeker door er wat quinoa of couscous aan toe te voegen en ook wat feta of geitenkaas. SMAKELIJK!

Ingrediënten:

  • 400g rode bieten
  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 2 sjalotten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100g veldsla
  • 4 eetlepels gemengde zaden
  • 1 eetlepel honing

Bereidingswijze:

Was alle groenten (rode bieten, aubergines, courgettes) en snijd deze in even dunne plakjes en snijd de sjalotten in partjes. Besprenkel alles met olie en meng goed, kruid tevens met peper en zout. Doe ze in een ovenschotel en zet ze in een voorverwarmde oven van 200°C. Bak de groenten gedurende 30 minuten, roer er af en toe in. Heb je de groenten liever iets bruiner? Dan kan je ze er gerust langer in plaatsen.

Meng de honing met 4 eetlepels warm water zodat deze vloeibaar wordt. Rooster de gemengde zaden in de pan en meng nadien met de honing. Voeg de zaden toe aan de geroosterde groenten en meng goed onder elkaar. Daarna wassen we de veldsla en mengen we deze ook onder de geroosterde groenten.

Deze salade kan als bijgerecht gegeten worden (zoals bijvoorbeeld bij onze gevulde pompoen) of je kan het ook op zich eten. Wil je er een maaltijdsalade van maken? Dan is deze salade heerlijk met gekookte quinoa en feta.