Gevulde pompoen

21-11-2016

Gisteren had ik nog eens zin om pompoen te eten, maar op een andere manier. Daarom heb ik ervoor gekozen om de pompoen te vullen met een mengeling van gehakt, rijst en prei en te serveren met een geroosterde rode bietensalade. 

Ingrediënten: (voor 4 personen)

  • 2 kleine pompoenen
  • 300g gemengd gehakt
  • 300g zilvervliesrijst
  • 4 stronken prei
  • 100g gemalen kaas
  • 1 sjalot
  • 1 handvol rozijnen
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Laat je rozijnen gedurende 5 minuten wellen in lauw water, zodat deze iets zachter worden.
  2. Snijd de steel van de pompoen en snijd deze in 2.
  3. Haal de pitten met behulp van een lepel uit de pompoen. Haal ook de draden weg.
  4. Besprenkel de pompoenhelften met 1 eetlepel olie en kruid met peper en zout.
  5. Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, test met een vork of ze effectief gaar zijn.
  6. Kook ondertussen de rijst gaar zoals op de verpakking staat.
  7. Was de prei stronken en snijd het wit hiervan fijn en snipper de sjalot fijn.
  8. Fruit de sjalot in de olijfolie en voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt gaar en voeg de prei toe en bak deze gaar. Kruid met peper, zout en eventueel wat cayennepeper.
  9. Meng het gehakt onder de gare rijt en voeg de rozijnen toe.
  10. Snipper de dragon en kruid de rijst hiermee.
  11. Vul de pompoenen met de rijst en bestrooi met de gemalen kaas.
  12. Zet nog eventjes onder de grill. Maak je het gerecht op voorhand klaar? Dan kan je het 10 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven op 180°C.
  13. Dien de pompoen op met een salade (bv. De geroosterde rode bietensalade).