Lunch

 

Aziatische smaken zijn altijd een toppertje. Daarom dit keer een lekkere (vegan!) lunch gebaseerd op deze heerlijke keuken. Door de wokgroenten klaar te maken in wat sojasaus krijg je meteen enorm veel smaak in je gerecht. Doordat het best zout is, marineerde ik de tofu met zoetzure saus. Hierdoor krijg je een mooie balans van zout en zoet! ...

Food prep time!! Het weekend is voor velen het ideale moment om een weekplanning samen te stellen, naar de winkel te gaan en om al wat voorbereidingen te doen in de keuken voor de komende werkweek. Ook voor mij is dit een goed moment om al wat onderdelen van gerechten te maken, deze week waren dat de zoete aardappel pannenkoekjes. Je kan ze ...

​​Inspiratie voor snel, gemakkelijk en gezond broodbeleg. Dat is een heuse zoektocht geworden voor velen. Niet iedereen is namelijk even creatief in de keuken en we krijgen ook constant te horen dat het klassieke broodbeleg te veel vetten bevat. Wat mag een mens dan nog eten?
Idealiter bereid je natuurlijk zoveel mogelijk zelf je broodsmeersels...

Een quiche is bij mij altijd een topper, je kan er in principe van maken wat je maar wilt. Dat maakt het enorm fijn (en makkelijk!) om te maken. Deze keer koos ik ervoor om nog even in de herfstsfeer te blijven en nog een keertje pompoen te gebruiken. Deze combineerde ik met broccoli en feta. Ik had er...

Het is lunchtijd, voor mij het perfecte moment om eventjes de stress van de dag te doorbreken met een heerlijke maaltijd. Na een maand veel pompoen te eten, had ik wel eens zin in iets compleets anders. Pasta is altijd een feest voor mij, daarom koos ik ervoor om nog eens iets te maken met tagliatelle.

YES... Het is bijna middag, dus dit betekent lunchtime! ⁠
Zoals ik al eerder heb verteld ben ik geen grote broodeter. Ik vind een gewone boterham met beleg niet zo aantrekkelijk. Daarom koos ik vandaag om crackers te eten als lunch.

​Aangezien het de maand oktober is heb ik standaard butternut in mijn keuken....

Vandaag had ik geen zin om lang in de keuken te staan, daarom koos ik nog eens voor gnocchi. Dit is iets dat ik al van kleins af aan erg graag eet, maar af en toe eens vergeet. Gnocchi is van Italiaanse afkomst en is een soort deeg op basis van aardappel en bloem. Je kan gnocchi zowel koken...

Vandaag heb ik gekozen om een lunchideetje te delen dat ik zelf super graag maak en enorm van kan genieten. De reden? Het bevat bloemkool, je kan het warm of koud eten en het is zo snel klaar. De vorige keer heb ik het gemaakt voor een exposure, dit om te leren om voldoende olie te gebruiken en gewoon...

Dit gerechtje is gebaseerd op een stevige Mexicaanse lunch die heel makkelijk en snel te maken is en toch ook boordevol smaak zit.