Crackers met zelfgemaakte krabsalade

15-12-2021

​​Inspiratie voor snel, gemakkelijk en gezond broodbeleg. Dat is een heuse zoektocht geworden voor velen. Niet iedereen is namelijk even creatief in de keuken en we krijgen ook constant te horen dat het klassieke broodbeleg te veel vetten bevat. Wat mag een mens dan nog eten?
Idealiter bereid je natuurlijk zoveel mogelijk zelf je broodsmeersels zodat je exact weet wat er allemaal inzit. Dit lijkt in eerste instantie extra werk, maar als je een beetje bent voorbereid dan kun je ze vaak in een mum van tijd op tafel toveren.

​Serveer op een cracker, toast, rijstwafel of gewoon tussen de boterham. Lekker als snelle lunch of wanneer je dat hongertje voelt opkomen tussen de maaltijden in.

​Ik maakte de krabsalade met surimisticks die ik fijn snijd. Daarna voeg ik hieraan 3 eetlepels platte kaas en 1 eetlepel light mayonaise toe. Peper en zout en voilà! 

Crackers met zelfgemaakte krabsalade 

Ingrediënten:

  • 8 surimi sticks
  • 1 eetlepel light mayonaise
  • 3 eetlepels platte kaas
  • peper 
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de surimi sticks heel fijn. 
  2. Meng 1 eetlepel mayonaise en 3 eetlepels platte kaas samen met de surimi sticks. 
  3. Kruid met peper en zout. 
  4. Serveer met koude groentjes. 

Smakelijk! 

Amélie 

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?