Lunch

 

Een lekkere salade voor de lunch (eventueel nog aangevuld met een eitje, kip, vlees, vis of wat vleesvervanger) of een heerlijk bijgerechtje voor de maaltijd. Zo kun je deze couscoussalade met rode biet, hazelnootjes en munt zien.

Een salade maken voor de lunch is altijd lekker, maar het is een kunst om na verloop van tijd niet vast te lopen in de klassieker van tomaat, sla en komkommer. Daarom dat ik deze eenvoudige salade heb samengesteld die je in een handomdraai klaarmaakt.

Bloemkool taco

13-07-2020

Bloemkool is een groente waarmee je gemakkelijk kan foodpreppen. Je kan het op verschillende manieren klaarmaken zoals met vele kruiden in de oven (of op zijn geheel). Je bewaart dan de roosjes en deze kan je dan gebruiken in een salade of zoals ik het vandaag doe in een taco. Op deze manier krijg ik een vegetarische taco die ik overheerlijk vond....

Vandaag wou ik eens iets anders eten als lunch, dus heb ik ervoor gekozen om nog eens een wrap te maken. Dit is altijd lekker en ik vind het leuker om te eten in plaats van brood, want ik ben zelf niet zo'n broodeter. Aan de ene kant voor het kleur, maar ook omdat ik eens wou kijken hoe het smaakt, heb ik ervoor gekozen om te werken met ...

Scrambled tofu

28-05-2020

Voor de veganisten en alle andere liefhebbers van plantaardige voeding, heb ik deze week een receptje klaargemaakt om je aan te moedigen om eens wat vaker tofu te gebruiken. Ik krijg vaak te horen dat tofu vrij smaakloos is en dat mensen het daarom niet snel durven kopen en gebruiken in de keuken.

De meeste onder ons zijn ondertussen weer aan de slag dus de lunch moet weer klaarstaan voor de volgende dag. Deze wraps heb ik ondertussen aan mijn favorietenlijstje toegevoegd als snel lunchidee.

Donderdag is bij ons veggiedag en dat doen we deze week met een wrap gevuld met gemarineerde tofureepjes en kikkererwten. Dit gerechtje is in een mum van tijd klaar en kan dus dienen als snelle lunch of go-to avondmaaltijd wanneer je weinig tijd hebt.

Vandaag deel ik met plezier nog een variant op de springrolls die je kan eten als lunch. Het is misschien niet zo'n zonnige dag, dus daarom dat ik geen slaatje wou eten. Dus heb ik mijn groenten gesneden, mijn scampi gebakken en in een springroll gedraaid. Op die manier heb ik toch alles binnen voor mijn middageten en kan ik ervan genieten....

Vandaag is het eens geen salade dat ik deel, maar springrolls, want het is natuurlijk lente. Springrolls is eigenlijk een rolletje dat je maakt met rijstpapier en je kan dit vullen met verschillende dingen naar keuze. Het is soms zoeken naar leuke combinaties, maar het is wel lekker om te eten.

Vandaag is het quiche time, want dat is zo gemakkelijk om te maken en je kan het zowel warm als koud eten. Deze quiche heb ik gemaakt met een volkoren quichebodem, die ik eerder deze week al heb gedeeld. Daarnaast heb ik hem gevuld met verschillende groenten, waar ik enorm van kan genieten.