Zalm met tagliatelle en broccoli
03-11-2021
Het is lunchtijd, voor mij het perfecte moment om eventjes de stress van de dag te doorbreken met een heerlijke maaltijd. Na een maand veel pompoen te eten, had ik wel eens zin in iets compleets anders. Pasta is altijd een feest voor mij, daarom koos ik ervoor om nog eens iets te maken met tagliatelle.
Het makkelijke aan dit gerechtje is dat het zowel koud als warm kan. Zeker wanneer je niet de mogelijkheid hebt om iets op te warmen in de middag, maar toch op zoek bent naar variatie.
Zalm met tagliatelle en broccoli
Ingrediënten (2 personen):
- 2 zalmfilets
- 1 broccoli
- 200 g kerstomaten
- 250 g (verse) tagliatelle
- 250 ml light room
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- Parmezaan
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Breng een pot water aan de kook.
- Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg deze toe aan de pot met kokend water. Kook tot het beetgaar is en schep het uit het water met een schuimspaan. Voeg vervolgens de tagliatelle toe in dezelfde kookpot en kook gaar volgens de aanwijzingen op te verpakking.
- Snipper de ui en pers de look. Voeg deze toe in een pan op middelhoog vuur met wat olijfolie en bak tot de ajuin glazig wordt.
- Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe en laat even mee bakken. Voeg hieraan de room toe en kruid af met peper en zout en laat nog enkele minuten pruttelen. Je kan ook nog wat parmezaan toevoegen in de saus voor wat extra smaak!
- Verhit vervolgens wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de zalm.
- Halveer de tomaten en voeg deze toe aan de saus wanneer deze klaar is.