Pastasalade met spinaziepesto
Tijdens mijn foodprep-moment in het weekend heb ik met veel plezier spinaziepesto gemaakt. Dus vandaag gebruik ik hem dan ook als smaakmaker in mijn middageten, bij een pastasalade.
De pastasalade heb ik zomers gemaakt, want het was de afgelopen dagen toch wel echt warm. Dus ik heb gekozen om in mijn pastasalade gegrilde nectarines te verwerken, daarnaast uiteraard pasta. Ik heb hier gekozen voor volkoren spirelli en dit geheel dan opgefrist met enkele groentjes.
Uiteraard met wat verse spinazie, want dit vind ik eigenlijk wel super lekker in een salade. Dan ook nog wat rucola voor een pittige toets en kerstomaatjes kunnen er uiteraard ook niet in ontbreken. Als eiwitbron heb ik gekozen voor mozzarella, dit past heel goed samen in het geheel.
Het geheel wordt op smaak gebracht met wat spinaziepesto en dan is het klaar om van te genieten. Kijk snel naar het receptje hieronder als je hem ook wilt maken!
Pastasalade met spinaziepesto
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1 nectarine
- 80g volkoren spirelli
- 50g verse spinazie
- 50g rucola
- 10 kerstomaten
- 1 bol mozzarella
- 1 eetlepel spinaziepesto
Bereidingswijze:
- Kook de pasta gaar zoals op de verpakking
- Snijd de nectarine in partjes en grill deze gedurende 5 à 10 minuten in een grillpan.
- Snijd de kerstomaten in partjes en de mozzarella in blokjes.
- Meng alles goed onder elkaar en serveer met de spinaziepesto.
Smakelijk!
Lotte