Spinaziepesto

30-05-2020

In het weekend vind ik het heerlijk om wat te foodpreppen en dus wat dingen te maken voor de week die komt. Zeker nu dat de consultaties hier op de praktijk weer volop bezig zijn, moet ik dit ook doen. Vandaag heb ik er daarom voor gekozen om een spinaziepesto te maken.

Dit is een heerlijke smaakmaker die ik in verschillende recepten kan gebruiken:

  • Op een croque monsieur bv. met mozzarella en tomaat
  • Voor een salade
  • Op een toastje bij de aperitief
  • Voor een pasta pesto met een twist
  • En nog zoveel meer

De spinazie pesto wordt een beetje gemaakt zoals een traditionele pesto, maar ik heb wel enkele aanpassingen gemaakt. Normaal maak je een pesto met basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, look en olijfolie. Ik heb er dus voor gekozen om deze te maken met spinazie en pistachenoten. Dit zorgt voor een andere toets en de smaak vond ik zelf overheerlijk. 

Alle ingrediënten doe ik dan gewoon in de blender en dan is het wachten totdat ik ervan kan genieten. Ik heb hem vandaag al gebruikt in een salade dit receptje zal hier binnenkort ook nog op komen) en deze week maak ik er ook nog een pasta pesto mee. Dan aangevuld met nog wat verse spinazie, kerstomaatjes, gebakken champignons en kip. Ik krijg er nu al zin in.

Spinaziepesto

Ingrediënten:

  • 3 handen spinazie (grote handen)
  • 50g pistaschenoten
  • 40g parmezaanse kaas
  • 1 teentje look
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Was de spinazie en schud deze lichtjes droog.
  2. Doe de spinazie met het aanhangende water in de blender.
  3. Doe hierop de Parmezaanse kaas, de look, pistachenoten en olijfolie.
  4. Blend het geheel totdat je een pesto textuur krijgt. Je kan eventueel nog een beetje water toevoegen als je hem te vast vindt.
  5. Proef van de pesto en kruid af naar eigen smaak.
  6. Doe in een kommetje en bewaar in de koelkast. Deze kan je dan gebruiken als smaakmaker in je gerechten.

Smakelijk!

Lotte