Ovenschotel met zalm

27-12-2020

Misschien ben ik het, maar in de winter en zeker tussen kerst en nieuw, vind ik het super om ovenschotels te maken. Liefst wel een niet te zware, want met de feestmenu's er tussen heb ik graag een beetje mijn eigen kost. Vandaag heb ik daarom een ovenschotel gemaakt met zalm. 

Ik heb gekozen als groenten om een mengeling te maken met zoete aardappel, butternut en wortel. Als afwerking heb ik feta gebruikt om een lekkere zoute smaak aan de schotel toe te voegen en dan als kruiden is het afwerken met komijn. Hierdoor krijg je een lekkere mengeling die snel klaar is en die ik ook maak tijdens één van mijn food preps. De overschot van de zoete aardappel en butternut kan ik gebruiken in een soep. En ook gewoon als geroosterde groenten.

Ik vind het een lekker en super gemakkelijk gerechtje, dat is altijd leuker.

Ovenschotel met zalm

Ingrediënten (2 personen):

  • 250g zalm
  • 1 zoete aardappel
  • 1/4 butternut
  • 2 wortels
  • Komijn
  • 1 eetlepel olie
  • 50g feta
  • 2 lente-uitjes en peterselie

Bereidingswijze:

  1. Schil de wortels, de zoete aardappel en butternut en snijd deze in blokjes. Meng de blokjes met de olie en kruid met peper, zout en komijn.
  2. Leg in een ovenschotel de zalm in het midden en de blokjes er rond. Werk af met het verbrokkelen van de feta op de zalm.
  3. Bak het geheel gedurende 25 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.  Zodat de zalm gaar is en de groenten gaar. 
  4. Terwijl de ovenschotel gebakken wordt snipper je de lente-uitjes en de peterselie. Als de ovenschotel dan klaar is, werk af met de versnipperde kruiden en dien op.

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?