Snelle gnocchi met pesto
Vandaag had ik geen zin om lang in de keuken te staan, daarom koos ik nog eens voor gnocchi. Dit is iets dat ik al van kleins af aan erg graag eet, maar af en toe eens vergeet. Gnocchi is van Italiaanse afkomst en is een soort deeg op basis van aardappel en bloem. Je kan gnocchi zowel koken als bakken, dit beslis jij zelf wat je het lekkerste vind. Ik kies er meestal voor om ze te bakken in een beetje olijfolie zodat ze wat knapperig worden.
In dit receptje combineerde ik het met wat pesto en gestoofde groentjes. Ik werkte het af met wat trostomaatjes uit de oven en parmezaanse kaas. Ben jij niet vegetarisch, dan is dit erg lekker om te combineren met een stukje kabeljauw of andere witte vis!!
Snelle gnocchi met pesto
Ingrediënten (2 personen):
- 500 g gnocchi
- 1 courgette
- 250 g kerstomaten
- Pesto
- Parmezaanse kaas in schilfers
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.Kook of bak de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de courgette fijn in halve plakken en snijd ook de paprika in kleine stukjes.
- Doe de kerstomaten in een ovenschaal, doe er wat olijfolie over en kruid ze af met peper en zout.
- Stoof de courgette en paprika tot ze gaar zijn en meng het onder de gnocchi en pesto.
- Serveer de gnocchi met een trosje kerstomaten. Werk af met wat schilfers parmezaanse kaas.
Smakelijk!
Fien