Pasta met geroosterde groenten

03-05-2021

Tijdens de week heb ik vaak niet zo heel veel tijd om een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Vaak moet het snel gaan en soms ontbreekt ook bij mij de inspiratie. Daarom dat ik vandaag met plezier een gerechtje deel dat ik graag maak en dat altijd een glimlach op mijn gezicht kan toveren als ik het maak. Het leuke is dat je het al op voorhand kan voorbereiden of à la minute kan maken. 

Want laat ons eerlijk zijn, een snelle pasta is altijd lekker, zeker eentje met geroosterde groenten. De groenten kies ik een beetje op het moment zelf en dan voeg ik er ook altijd kerstomaten aan toe voor de smeuïgheid en een beetje het gevoel te hebben van een saus. Deze snijd ik in stukken en dan rooster ik ze in de oven, het voordeel is dat je er dan niet echt naar moet kijken. Dan de pasta koken, groenten er onder mengen en afwerken met wat ricotta. 

De frisheid van de ricotta past er perfect bij en op die manier ga ik ook mijn eiwitten aan het gerecht toevoegen. Het leuke er aan is ook dat je kan kiezen voor deze vegetarische variant, maar je kan evengoed nog een stukje zalm of kip erbij bakken. Het past er ook perfect bij en je hebt onmiddellijk een nieuw gerecht.

Pasta met geroosterde groenten

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 sjalot
  • 150g kerstomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 100g ricotta
  • 100g volkoren penne
  • 1 eetlepel olie
  • Kruiden naar keuze (bv. za'atar, provencaalse kruiden, ...)

Bereidingswijze:

  1. Begin met de groenten. Snijd de courgette en de paprika's in blokjes en snipper de sjalot. Neem een bakplaat bedekt met bakpapier en leg hierop alle groenten (ook de kerstomaten). Voeg de olie toe en kruid naar eigen smaak. Meng alles goed onder elkaar en rooster de groenten gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  2. Kook ondertussen de penne gaar zoals vermeld op de verpakking. 
  3. Als de groenten gaar zijn, meng deze onder de pasta. Snijd nadien de lente-uitjes in ringen en doe de ricotta in een kommetje.
  4. Dien de pasta op en voeg op je eigen bord ricotta en lente-uitjes toe naar eigen smaak.

Smakelijk!