Croque met parmaham en pesto

05-05-2021

Het is bijna middag, dus dit betekent lunchtime! ⁠

Aangezien ik nog wat oud brood heb staan, besloot ik om croques te maken. Zo wordt het brood niet weggegooid en heb ik zo ook een lekkere lunch! ⁠

Ik koos ervoor om mijn croques te beleggen met een klein laagje pesto, parmaham, mozzarella en vers gesneden tomaatjes.

Je kan de croques perfect aanvullen met een beetje rauwkost en/of een tas lekkere soep zodat je ook voldoende groentjes binnen hebt. Op die manier bekom je een lekkere én volwaardige lunch. ⁠

Croque met parmaham en pesto

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 8 sneden donker brood naar keuze
  • 8 eetlepels pesto
  • 4 sneetjes parmaham
  • 4 sneetjes mozzarella
  • 2 grote tomaten

Bereidingswijze: 

  1. Besmeer elke snede brood met pesto.
  2. Leg op 4 sneetjes brood, een sneetje parmaham en een sneetje mozzarella.
  3. Snijd de tomaten in kleine stukjes en verdeel de tomaatjes op de belegde sneetjes brood. 
  4. Dek de 4 belegde sneetjes met de overige 4 sneetjes met pesto. 
  5. Bak de croques in een croque monsieur machine of een grillplan.

Smakelijk!

Amélie