Diner

 

Het is donderdag, en dat betekent dat we vandaag een vegetarisch gerechtje maken! Een paar weken geleden heb ik bij een vriendin een super lekkere ovenschotel gegeten. Ik kon niet anders dan naar het recept vragen!

Het is donderdag veggiedag, de perfecte kans om weer eens een leuk veggie receptje te maken. Dit keer maakte ik een vegetarische gele curry met kikkererwten boordevol groentjes. De sperziebonen, tomaatjes en kikkererwten zorgen voor de voldoende hoeveelheid groenten en samen met de rijst voor een goed voedende maaltijd.

Deze kip tandoori is echt een van mijn favoriete gerechten. Ik eet het graag op naanbrood met een beetje broccoli toegevoegd voor extra groentjes. Je kan het zeker ook op wraps eten of met rijst met een rauwkost slaatje ernaast.

Ken jij de traybake trend al? Dit is een variatie op geroosterde groenten, met het verschil dat een traybake een volledige maaltijd betreft. Het is echt super gemakkelijk, je hebt eigenlijk enkel een bakplaat nodig, olijfolie, een mix aan groenten (zoals prei, asperges en sperziebonen), zalm en aardappelen.

Op donderdag eten we vegetarisch en dit doen we vandaag met een overheerlijke risotto met zoete aardappel, paprika, tomaat en Parmezaan. Zoals je kan zien, zitten in deze risotto veel groentjes verstopt. Je kan er gerust zelf nog extra groenten aan toevoegen, zoals courgette.

Vandaag was het een drukke dag, waardoor ik iets wou maken met weinig opruimwerk achteraf. Daarom koos ik voor dit super gemakkelijk eenpansgerecht. Ik maakte een romige Griekse pasta met courgette, pesto en Parmezaan. Heerlijk smeuïg en vol van smaak!

Zelf hou ik zeer veel van alle soorten pasta's, ik zou er elke dag kunnen eten. Deze met gegrilde paprika en feta is echt niet normaal lekker en daarmee ook één van mijn favorieten! Heel makkelijk om te maken, weinig ingrediënten en bovendien budget-proof!

Ik koos ervoor om een lasagne met zalm te maken!
Ik maakte een saus van spinazie en ricota als basissaus. Als pasta gebruikte ik volkoren lasagne bladen. Als eiwitbron gebruikte ik verse zalmfilet. Om mijn ovenschotel af te werken gebruikte ik 2 grote verse tomaten en een klein beetje geraspte kaas.

⁠Ik koos ervoor om een vegetarische pasta te maken. Ik koos ervoor om pompoen te roosteren in de oven om daarvan een lekkere saus te maken. ik hield een deeltje om te mixen en een ander deel van de geroosterde pompoen dient om af te werken. In de pompoensaus voegde ik een beetje parmezaan toe. Afwerken met geroosterde pijnboompitten...

Ik koos ervoor om een vegetarische pasta te maken. Om mijn vlees te vervangen gebruikte ik halloumi. Daarnaast gebruikte ik kerstomaatjes, verse munt en fijngehakte walnoten. Veel heb je dus niet nodig om toch een overheerlijke maaltijd te maken!

Vandaag had ik nog eens zin in pasta! Pasta is echt my all time favorite. Ik zou elke dag pasta kunnen eten. ⁠

Ik koos ervoor om een vegetarische courgetti te maken. Om mijn vlees te vervangen gebruikte ik halloumni.

​Ik maakte een verse paprikasaus om mijn courgetti af te werken....