Volkoren pasta met pompoensaus en pijnboompitten

24-10-2022

⁠Ik koos ervoor om een vegetarische pasta te maken. Ik koos ervoor om pompoen te roosteren in de oven om daarvan een lekkere saus te maken. ik hield een deeltje om te mixen en een ander deel van de geroosterde pompoen dient om af te werken. In de pompoensaus voegde ik een beetje parmezaan toe. Afwerken met geroosterde pijnboompitten en de overheerlijke pasta is klaar! 

Smakelijk!

Amélie 

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 275g gekookte pasta naar keuze (volkoren)
  • 500g pompoen
  • 3 teentjes look
  • 1 ajuin
  • 1 kopje kookvocht 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50g pijnboompitten
  • 50g parmezaans kaas
  • salie
  • peper 
  • zout 

Bereidingswijze:

1.Schil de pompoen, ui en look, snij de pompoen in blokjes.

2.Verdeel pompoen en ui in een ovenschaal, sprenkel er olijfolie over, kruid met peper en zout en rooster 25 à 30 min in de oven op 200°.

3.Kook de pasta al dente, hou een grote kop kookvocht opzij.

4.Fruit de look, pijnboompitten en salie aan in een grote steelpan met 2 el olijfolie, hou opzij.

5.Hou 1/3 van de gegrilde pompoen opzij, mix de rest van gegrilde ingrediënten fijn tot romige saus met de Parmezaanse kaas en het kookvocht.

6.Giet de saus samen met pasta in de grote pan, roer om, werk af met gegrilde stukjes pompoen en de krokante look, salie en pijnboompitten.