Traybake met zalm, prei en aardappelen

27-03-2023

Ken jij de traybake trend al? Dit is een variatie op geroosterde groenten, met het verschil dat een traybake een volledige maaltijd betreft. Het is echt super gemakkelijk, je hebt eigenlijk enkel een bakplaat nodig, olijfolie, een mix aan groenten (zoals prei, asperges en sperziebonen), zalm en aardappelen.

Zelf hou ik enorm van traybakes, ze zijn zó eenvoudig en lekker. Voor dit recept heb je slechts 5 ingrediënten nodig. Het zit bovendien boordevol gezonde groenten. 

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 750 g krielaardappelen (in 2 gesneden)
  • Olijfolie
  • 2 grote preien
  • 4 zalmfilets zonder bot
  • 100 g asperges
  • 100 g sperziebonen
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 200°
  2. Snijd de krielaardappelen in twee en verspreid ze over een bakplaat. Besprenkel met olie, peper en zout. Gebruik je handen om te mengen zodat de olie en kruiden verspreid worden over de aardappelen.
  3. Rooster de aardappelen 10 minuten in de oven.
  4. Snijd de prei in kleine ringen.
  5. Voeg de prei toe aan de bakplaat met een beetje olijfolie.
  6. Zet terug in de oven voor 12-15 minuten, tot de prei zacht geworden is.
  7. Dep de zalm droog. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Leg de zalm met het vel naar beneden tussen de aardappelen en prei op de bakplaat.
  9. Verdeel de asperges en sperziebonen over de aardappelen en prei.
  10. Zet 10-15 minuten terug in de oven tot alles gaar is.

Smakelijk! 

Ana Lía