Diner

 

Quinoa gaat al een tijdje mee onder de 'superfoods'. Zelf geloven we niet in deze trend aangezien alles zijn plaats heeft in een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Daarnaast kun je ze naast warm ook vaak koud eten als vullend tussendoortje of bij de lunch in een salade, tussen een wrap of pitabroodje.

Vegan, vegetarisch of gewoon gemakkelijke kost recht uit de oven. Kies je voor gedroogde bonen, dan is er wel nog een nachtje weekwerk aan, maar met bonen uit blik is dit een gerechtje waar er nauwelijks werk aan is. Bonen zijn peulvruchten en dus rijk aan eiwitten en ook wat koolhydraten. Je kunt ze daarom eten als vervangers van...

Een ovenschotel dat smaakt toch altijd? Daarom dat ik vandaag eens deel hoe ik deze romanesco gratin heb gemaakt. Ik was aan het twijfelen tussen broccoli en bloemkool, dus koos ik voor romanesco. Deze groente ziet er gewoon zo leuk uit en lijkt op broccoli en bloemkool, dus een ideaal moment.

Pizza is één van mijn favoriete gerechten. Vaak krijg ik de vraag waarom pizza nu eigenlijk ongezond is. Dit komt doordat een pizza eigenlijk geen volwaardige maaltijd is. Vaak wordt er bij de bereiding gebruik gemaakt van veel zout en olie en zijn er te weinig groenten aanwezig op een pizza. Een diepvriespizza scoort op zijn beurt nog...

Ossobucco

23-01-2021

Ossobucco is een vleesgerecht dat je klaarmaakt met kalfsschenkels. Je kunt deze in de meeste supermarkten vinden of vragen bij je slager. Het vlees en het gerecht moet even opstaan, net zoals stoofvlees totdat het vlees super mals is en vak het bot valt. Het vraagt dus wel enige voorbereidingstijd, maar is het wachten meer dan waard.

Bloemkoolsteak

21-01-2021

Bloemkool, het is en het blijft toch 1 van mijn lievelingsgroenten. Daarom dat ik vandaag voor donderdag veggiedag het nog eens wou klaarmaken op een andere manier. Ik heb ervoor gekozen om eens te werken met een bloemkoolsteak.

We zijn nog steeds winter en die heeft zich de voorbije dagen ook al fel laten voelen. In de lijn van gezonde comfort food deel ik deze week een receptje voor een roerbak/stoofpotje met tofu, shiitake's, prei en Chinese kool.

Quiche, het is en het blijft een makkelijke variatie als avondeten. Je kan er allerlei groenten in stoppen, ik gebruik het ook bijvoorbeeld gebruiken om overschotjes van groenten in te doen. Aangezien dat het koud is buiten, heb ik gekozen voor een quiche waar er ook winterse groenten in zitten. Denk dus aan wortel, champignon en prei. Dit...

Pompoenlasagne

09-01-2021

Met dit weer krijg je steevast zin in comfortfood en omdat dit voor veel mensen klinkt als ongezonde, vetrijke maaltijden wil ik deze week deze pompoenlasagne aan je voorstellen. In het kader van foodpreppen kan een lasagne ook wel tellen. Maak meerdere porties in aparte potjes die je kunt invriezen en nadien in de oven kunt opwarmen...

Ben je net zoals ik een enorme fan van chicken tikka massala? Dan is dit waarschijnlijk ook een aanrader voor jou! Het is een vegetarische / veganistische variant en dus met bloemkool in plaats van kip. Hierdoor heb je een lekker beet in het gerecht en de kruiden doen natuurlijk de rest.

Misschien ben ik het, maar in de winter en zeker tussen kerst en nieuw, vind ik het super om ovenschotels te maken. Liefst wel een niet te zware, want met de feestmenu's er tussen heb ik graag een beetje mijn eigen kost. Vandaag heb ik daarom een ovenschotel gemaakt met zalm.