Diner

 

In de winter of op koude dagen is er niets beter dan een ovenschotel. Bij vrienden heb ik al eens een ovenschotel met zoete aardappel en gehakt gegeten die ik super lekker vond. Daarom heb ik vandaag een eigen variant gemaakt op die ovenschotel, en extra prei en paprika toegevoegd. Je kan er gerust ook nog andere...

Het weer is aan het veranderen, daarom vind ik dat het tijd is voor gezellige en warme gerechten voor in de winter. Vandaag heb ik een heerlijk pastagerechtje voor jou klaarstaan waar je zeker dol op zult zijn!

Een traybake is de ideale manier wanneer je weinig tijd (of weinig zin) hebt om lang in de keuken te staan. Een traybake is eigenlijk een ovenplaat waar je vanalles op kan combineren, het enkel nog in de oven hoeft te steken en kruiden, en klaar is kees! Het andere ideale aan een traybake, is dat je deze vaak kan maken met ...

Deze lekkere noedels met kip, honing en look zijn klaar in 15 minuten en hiermee ideaal voor een snel en gemakkelijk avondmaal. Daarom ben ik zo'n fan van noedels. Ze zijn snel klaar, maar toch kan je een overheerlijk recept op tafel toveren en je kan bovendien ook veel verschillende soorten noedels maken.

Pompoencurry

26-10-2023

Komend weekend is het uur wissel, het winteruur komt er weer aan. Ik vind dit altijd een extra stap richting de winter: lang donker, koudere dagen. Daarom vond ik het een goed idee om een winterse, warme pompoencurry te maken. We zijn ook eind oktober, wat ons bijkomend in de pompoensfeer brengt door Halloween, ideaal om dus om een gerechtje...

Nu het nieuwe schooljaar al een tijdje van start is gegaan, en de studenten ook officieel weer gestart zijn, leek het mij de ideale gelegenheid om nog eens een pasta online te zetten die snel, gemakkelijk én lekker is!

We zijn er deze week weer met een nieuw vegetarisch gerechtje op donderdag. Vandaag kan je genieten van een lekkere gevulde paprika met groenten en feta.

Een nachoschotel, ik denk dat iedereen dat wel al eens gezien en/of gegeten heeft. Ze worden meestal gemaakt met tortilla chips. Vandaag koos ik ervoor om ze te maken met zoete aardappel uit de oven als basis. De andere ingrediënten zijn gelijkaardig als een gewone nachoschotel.

Ratatouille

07-08-2023

Deze heerlijke, traditionele, Franse groentestoof met onder andere rode ajuin, courgette, aubergine en tomaten mocht niet ontbreken op onze pagina. Je kan ratatouille op verschillende manieren bereiden, en er zijn verschillende recepten te vinden met andere ingrediënten.

Pinda noedels

27-07-2023

Het is donderdag, en vandaag heb ik een overheerlijk noedel receptje voor je klaar staan. Je hebt het misschien al opgemerkt, maar ik werk graag met pindakaas bij mijn recepten. Deze noedels zijn dus ook gemaakt met een sausje op basis van pindakaas.

Soms kan ik zoveel zin hebben in een burger, maar ik maak die veel liever zelf dan er ergens anders om te gaan. Onlangs kwam ik dit recept tegen, en vond ik het een goed idee om ze ook eens te maken. En wat een goed idee was dat, al zeg ik het zelf, ze zijn namelijk overheerlijk!

Heb je soms niet altijd evenveel tijd om een warme maaltijd op tafel te toveren? Of heb je niet altijd evenveel zin om lang achter de kookpotten te staan? Dan is deze romige orzo met kip, kerstomaatjes en spinazie de ideale oplossing! Dit gerecht is gemakkelijk, snel gemaakt, en bovendien allemaal klaar te maken in één pot.