Traybake met kip
Een traybake is de ideale manier wanneer je weinig tijd (of weinig zin) hebt om lang in de keuken te staan. Een traybake is eigenlijk een ovenplaat waar je vanalles op kan combineren, het enkel nog in de oven hoeft te steken en kruiden, en klaar is kees! Het andere ideale aan een traybake, is dat je deze vaak kan maken met restjes groenten uit de frigo/diepvries, zo heb je geen verspilling! Bovenal is een traybake snel en gemakkelijk.
Deze traybake met honing-sesam kip heeft een zoete Japanse toets. De kip wordt gemarineerd in een lekker sausje die gemaakt is van sojasaus, honing, rijstazijn, sesamolie, een teentje look, geraspte gember en indien gewenst wat chilivlokken.
Voor de rest heb ik voor deze traybake gebruik gemaakt van paprika's, rode ajuin, broccoli, kip, cashewnoten, lente-uitjes en geroosterde sesamzaadjes. Dit zijn zaken die ik vaak in huis heb, waardoor het mij een leuk idee leek om deze samen te combineren!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 ml sojasaus
- 1 el honing
- 2 el rijstazijn
- 2 el geroosterde sesamolie
- 1 teentje look
- 1 el gember (geraspt)
- Snufje chilivlokken
- 2 paprika's (kleur naar keuze)
- 1 rode ui
- 1 broccoli
- 2 kipfilets
- 100 g cashewnoten
- 2 lente-uitjes
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Meng in een maatbeker de sojasaus, honing, rijstazijn, sesamolie, look, gember en chilivlokken. Meng alles met elkaar.
- Snijd de paprika, rode ui en broccoli in stukken, ze mogen nog redelijk groot zijn.
- Verdeel de paprika, rode ui en broccoli over een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Giet de helft van de saus over de groenten en schep om. Kruid bij met peper en zout. Rooster de groenten voor 15 minuten in de oven.
- Snijd de kip in blokjes.
- Meng de kip in een kom met de rest van de saus.
- Voeg na 15 minuten de kip toe bij de groenten op de bakplaat. Zorg zeker dat alle saus mee op de bakplaat ligt.
- Strooi de cashewnoten erover.
- Zet het nog eens 15 minuten in de oven totdat de kip gaar is.
- Meng alles op de bakplaat. Werk af met lente-ui en sesamzaadjes
- Serveer met rijst, quinoa of noedels.
Smakelijk!
Ana Lía