Veggie gevulde paprika's

05-10-2023

We zijn er deze week weer met een nieuw vegetarisch gerechtje op donderdag. Vandaag kan je genieten van een lekkere gevulde paprika met groenten en feta.

Qua groenten mag je gerust kiezen wat je zelf graag lust, of kan je restjes uit de frigo gebruiken om de paprika's te vullen. Ik heb ze vandaag gemaakt met kerstomaatjes en courgette. Verder heb ik ook gebruik gemaakt van wat rode ui, Italiaanse kruiden, verse tijm en verse basilicum. Als final touch heb ik er nog een eitje bovenop gedaan en dit afgetopt met wat feta dat dan kon garen in de oven, super lekker!

Ben je niet zo'n fan van feta? Dan kan je zeker ook geitenkaas of mozzarella gebruiken. Of wil je het toch liever met wat vlees? Dan kan je kijken om er wat gehakt aan toe te voegen, gebakken en gemengd met de groentjes in de pan. Tip: deze gevulde paprika's zijn lekker bij wat couscous of Griekse pasta (orzo). 

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 2 paprika's (kleur naar keuze)
  • ½ rode ui
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Handje verse tijm
  • Handje verse basilicum
  • 10 kerstomaatjes
  • ½ courgette
  • 75 g feta
  • 4 eieren

Bereidingswijze: 

  1. Snijd de paprika in twee. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
  2. Snijd de kerstomaten, courgette en ui fijn.
  3. Bak de kerstomaten, courgette en ui samen met wat olijfolie en de Italiaanse kruiden in een pan.
  4. Voeg de verse kruiden toe.
  5. Leg de paprika's in een ovenschaal of op een ovenplaat met bakpapier.
  6. Vul de paprika's met de bereide groenten.
  7. Werk af met een eitje per paprika toe te voegen, nog wat Italiaanse kruiden en wat feta erover gebrokkeld.
  8. Laat garen in de oven op 200 °C voor 20 minuten.

Smakelijk! 

Ana Lía