Soep

 

Preisoep

02-03-2020

Een klassieker zoals deze preisoep gaat er altijd wel in. We zijn intussen al maart, maar op het mooie weer is het nog wel even wachten. Vandaar dat we deze week beginnen met een portie dampende groentesoep.

Een soepje, dat kan toch altijd smaken. Daarom dat ik vandaag ervoor gekozen heb om dit heerlijk, simpele receptje te delen van een bloemkoolsoep. Het is eigenlijk niet veel meer dan dat, bloemkool met bouillon en currypoeder. Zo simpel, maar toch ook o zo lekker.

De Vlaming eet te weinig peulvruchten, zegt de campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Een aantal voordelen van peulvruchten die je ook op hun website kunt terug vinden:

Het is weer de tijd van het jaar voor soep (al mag je dat van mij gerust het hele jaar rond eten). Voor mij hoort soep ook zo'n beetje onder de noemer comfort food aangezien het je lekker kan verwarmen op koude dagen.

Ik had een hele hoop paprika's liggen, vond ik dit het ideale moment om nog eens een soepje te maken. Als ik wat meer tijd heb, dan kies ik om mijn paprika's eerst te roosteren voordat ik er soep van maak. Waarom? Omdat dit ervoor zorgt dat ik ze gemakkelijk kan schillen (dus geen velletjes in mijn gemixte...

Zelf heb ik graag een knapperige toets in mijn soep en ik ben ook verzot op granola. Daarom dat ik het een leuk idee vond om eens een hartige granola te maken. Zo heb ik onmiddellijk de crunch in mijn soep en ik kan hem ook langer bewaren. Daarnaast is hij ook een pak gezonder dan lookcroutons. Naast het gebruik...

Het is terug kouder aan het worden en dan vind ik het overheerlijk om me te verwarmen aan een lekkere kop soep. Dus deze middag heb ik ervoor gekozen om een heerlijke soep te maken op basis van erwten.

Let's keep it cool! Met deze tropische temperaturen is het niet altijd evident om iets gepast te vinden om te eten. Eerlijk gezegd heb ik dan ook gewoon minder honger. Dit is eigenlijk niet zo vreemd want een maaltijd verteren vraagt heel wat energie van ons lichaam. Onze spijsvertering is een belangrijke warmtebron en die extra warmte kunnen we...

Ondanks het mooie weer, had ik toch nog zin in een soepje. Daarom heb ik ervoor gekozen om eens een soepje te maken met de verloren groenten, namelijk aardpeer en pastinaak.

Ik denk dat tomatensoep met balletjes voor bijna iedereen een soep is die ze graag eten. Ik vind het zelf altijd een zeer lekkere soep en deel dan ook met plezier hiervan een receptje. Ik heb vroeger ook al andere receptjes hiervoor gedeeld, maar nog eentje kan natuurlijk geen kwaad. Ik hoop dat je er ook van gaat genieten!