Preisoep

02-03-2020

Een klassieker zoals deze preisoep gaat er altijd wel in. We zijn intussen al maart, maar op het mooie weer is het nog wel even wachten. Vandaar dat we deze week beginnen met een portie dampende groentesoep.

Lekker als lunch of tussendoor. Wil je graag wat crunch dan kun je, zoals wij gedaan hebben, wat geroosterde kikkererwten toevoegen of knapperige hartige granola.

Preisoep

Ingrediënten

  • 3 stengels prei
  • 2 aardappelen
  • 1 ajuin
  • 1 el olijfolie
  • 2 l groentebouillon

    Bereidingswijze

    1. Snijd de prei in kleine stukjes (het groen van de prei kan zeker ook gebruik worden voor in de soep).
    2. Was de prei grondig.
    3. Schil en snijd de aardappelen en snipper de ajuin.
    4. Doe de olijfolie in een pot en fruit hierin de ajuin. Voeg nadien de prei en aardappelen toe en laat deze gedurende 5 minuten mee pruttelen.
    5. Blus met de groentebouillon en breng de soep aan de kook.
    6. Kook tot je groenten gaar zijn en mix het geheel tot je een gladde soep hebt.

    Geniet ervan!