Bloemkool & pompoen curry

16-09-2019

We gaan naar de herfst op en dan komen de receptjes met pompoen weer volop naar boven.

Ik ben ermee aan de slag gegaan onder de vorm van een curry en heb ze gecombineerd met bloemkool en linzen. Deze laatste zijn goede vleesvervangers en maken van dit gerechtje een volwaardige vegetarische maaltijd.

Als avondmaaltijd kun je ervoor kiezen om de curry zo te eten ofwel kun je er nog wat rijst of  naan bij serveren. Omdat ik graag eens experimenteer en afstap van de klassieke combinaties, heb ik er deze keer parelcouscous bij gegeten.

Ben je liefhebber van pompoen en wil je graag weten in welke andere gerechten je deze groente nog kunt verwerken?

Dan vind je hieronder alvast nog wat inspiratie:

Bloemkool & pompoen curry

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje look
  • 2 el olijfolie
  • 150 g bloemkool
  • 150 g pompoen
  • 1 groot blik gepelde tomaten
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 g rode linzen (ongekookt)
  • 3 el rode currypasta
  • Een snuifje cayenne peper
  • 100g parelcouscous (ongekookt)

    Bereidingswijze

    1. Snijd de ui en look fijn en stoof ze aan in wat olijfolie. Doe dit tot de ui glazig wordt.
    2. Snijd intussen de bloemkool en pompoen in middelgrote stukken en voeg ze toe aan de ui en look. Stoof ze enkele minuten mee aan.
    3. Voeg daarna de gepelde tomaten toe en de kokosmelk. Meng alles onder elkaar.
    4. Neem de linzen en spoel ze eerst even af. Doe ze daarna bij de ingrediënten in de kookpot. Roer opnieuw even om.
    5. Voeg nu nog de rode currypasta toe en breng op smaak met wat cayennepeper.
    6. Laat het geheel 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
    7. Kook intussen de parelcouscous gaar.
    8. Serveer de couscous vervolgens samen met de curry.

    Laat het smaken!