Pompoenpizza

29-10-2018

Het warme herfstgevoel op je bord...

Bij het vallen van de eerste bladeren voel ik steeds de drang om een lange natuurwandeling te maken. Lekker warm ingeduffeld, stapschoenen aan en genieten van de herfst in zijn volle glorie!

Niets is heerlijker dan erna thuiskomen; kachel aanzetten en in mijn comfy outfit een pure en stevige maaltijd te bereiden. Met deze pompoenpizza heb ik het gevoel dat de herfst op mijn bord ligt; de pompoen, olijven, rode ui, geitenkaas en rucola zorgen voor een warm kleurenpallet. De pizza is niet alleen een verwenning voor het oog maar ook voor de smaakpapillen; je kan hem afkruiden hoe jij hem het liefste eet.

Wat extra leuk is aan dit gerecht is dat het helemaal niet zo veel tijd in beslag neemt om dit te maken en wanneer de pizza in de oven zit; dan trakteer ik mezelf op een warme kop kruidenthee (of een goed glas rode wijn)!

INGREDIËNTEN:

  • 1 flespompoen
  • 2 eetlepels olie
  • Zout en peper
  • Salie
  • 200g volkoren bloem
  • ½ zakje gedroogde gist
  • 100ml lauw water
  • ¼ rode ajuin
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 80g geitenkaas
  • 1 hand rucola

BEREIDINGSWIJZE:

1. Schil en snijd de pompoen in partjes en meng met 1 eetlepel olie. Kruid met peper en zout en leg nadien op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
2. Meng de bloem met de gist, een snuifje zout, 1 eetlepel olijfolie en het lauw water. Kneed goed totdat je een soepel deeg hebt, laat nadien 1 uur rijzen.

3. Haal de pompoen uit de oven en laat deze eventjes afkoelen. Prak ongeveer de helft van de pompoen fijn en kruid deze met peper en zout en ook wat fijngesneden salie.
4. Snijd de olijven in ringen en snipper de rode ajuin.

5. Verdeel het deeg in 2 delen en doe onderstaande stap 2 keer.
6. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier en bestrijk deze met het pompoenmengsel. Werk af met partjes pompoen, de olijven en de stukjes rode ajuin. Leg er toefjes geitenkaas tussen. Bak de pizza gedurende een 10 à 12 minuten op 250°C.
6. Als de pizza klaar is, werk af met de rucola en dien op.